Trøbbelet i togtrafikken fortsetter

NSB har slitt med togtrafikken  i i vinterkulda noe som førte til at samferdselsministeren innkalte ledelsen i Jernbaneverket og NSB til hastemøte. Foto: Morten Holm / Scanpix
NSB har slitt med togtrafikken i i vinterkulda noe som førte til at samferdselsministeren innkalte ledelsen i Jernbaneverket og NSB til hastemøte. Foto: Morten Holm / Scanpix

Problemene i togtrafikken fortsatte også fredag ettermiddag og kveld. Flere tog på Østlandet var innstilt eller forsinket.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Togpassasjerer rundt om på Østlandet måtte mange steder vente lenge på tog som ikke kom, eller som kjørte inn på perrongen lenge etter oppsatt rutetid.

Jernbaneverket meldte utover fredagskvelden om en lang rekke uregelmessigheter i trafikken.

Blant annet ble et tog mellom Lillehammer og Skien innstilt på grunn av problemer med toget. På deler av strekningen ble passasjerer fraktet med buss.

På Gjøvikbanen var det også feil på et togsett, og passasjerer ble fraktet med buss mellom Gjøvik og Roa.

Enkelte tog ble innstilt mellom Asker og Drammen, og det var flere forsinkelser på strekningen. Årsaken var problemer med det ene sporet ved Lier.

På Bergensbanen sperret et godstog linjen mellom Hol og Geilo tidligere fredag. Dette førte til at togene mellom Oslo og Bergen var mellom 30 og 50 minutter forsinket utover ettermiddagen.

Enkelte av rushtidstogene mellom Oslo og Ski måtte innstilles fordi NSB ikke hadde nok tilgjengelige tog.

Kveldstoget fra Stockholm til Oslo var drøyt halvannen time forsinket fra Sverige. (©NTB)

Personvernpolicy