Meny

Trusebomber erklærer seg ikke skyldig

Umar Farouk Abdulmutallab erklærte seg ikke skyldig. Foto: Reuters.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nigerianske mannen som er tiltalt for å ha forsøkt å detonere ei bombe om bord i et passasjerfly første juledag, erklærer seg ikke skyldig.

Gjennom sin advokat erklærte Umar Farouk Abdulmutallab (23) seg ikke skyldig i alle de seks tiltalepunktene mot ham da han møtte i retten fredag.

Abdulmutallab er blant annet tiltalt for drapsforsøk på alle passasjerene og mannskapet om bord i flyet. Han risikerer fengsel på livstid. I retten bekreftet Abdulmutallab at han hadde lest og forstått tiltalen.

Nigerianeren skal ha klart å smugle sprengstoff om bord i flyet ved å sy det inn i trusa, men han ble overmannet av medpassasjerer da bomba ikke gikk av slik den skulle.

Abdulmutallab ble umiddelbart pågrepet da flyet landet i Detroit, men saken avdekket grov svikt i sikkerhetskontrollen og etterretningsarbeidet.

USAs president Barack Obama sier det vil bli innført nye rutiner i etterretningen som følge av det han omtaler som en alvorlig systemsvikt. Blant annet skal informasjonsutvekslingen styrkes.

De ulike etterretningsorganisasjonene i USA sviktet da de ikke klarte å sammenstille og forstå den informasjonen de allerede satt på om nigerianeren før hendelsen i romjula, sa Obama torsdag.

Ifølge ham skal det også tas i bruk ny sikkerhetsteknologi på flyplassene i USA. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus