Meny

Metal og Maria videre

Keep of Kalessin er det første black metal-innslaget i norsk Melodi Grand Prix noensinne og bidrar til den store variasjonen i årets delfinaler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Maria Haukaas Storeng er klar for sin andre MGP-finale på tre år.
MGP-delfinalen i Ørland

Disse syv synger i Ørland 8. januar:

Melodi 1: Gaute Ormåsen – «Synk eller svøm». Tekst og melodi: Gaute Ormåsen, Laila Samuelsen og Kim Bergseth.

Melodi 2: Lene Alexandra Øien – «Prima Donna». Tekst: Lene Alexandra Øien, Jarl Aanestad og Simon Walker. Melodi: Lene Alexandra Øien og Jarl Aanestad.

Melodi 3: Johnny Hide – «Rewind Love». Tekst og melodi: Julian Berntzen.

Melodi 4: Bjørn Johan Muri – «Yes Man». Tekst og melodi: Bjørn Johan Muri, Simone Larsen og Simen Eriksrud.

Melodi 5: Elisabeth Carew – «Rocketfuel». Tekst og melodi: Elisabeth Carew og Thomas Eriksen.

Melodi 6: Maria Haukaas Storeng – «Make My Day». Tekst: Merethe La Verdi. Melodi: Merethe La Verdi og Mats Lie Skåre.

Melodi 7: Keep of Kalessin – «The Dragontower». Tekst: Arnt Obsidian Grønbech, Torbjørn Schei, Vegar Larsen og Robin Isaksen. Melodi: Arnt Obsidian Grønbech.

(Kilde: NRKs MGP-sider) (©NTB)

De syv første deltakerne i norsk Melodi Grand Prix kjempet om to finaleplasser i Ørland i Sør-Trøndelag. I motsetning til tidligere år kan delfinalene denne gang oppvise mange høyprofilerte artister.

– I år har vi ikke peiling på hvem som går videre, og det er veldig artig. I fjor visste jeg jo at Alexander Rybak kom til å vinne, men i år er det helt åpent, sa programleder Per Sundnes til NTB.

Men det viste seg å være MGP-Maria som stakk av med den ene finaleplassen.

Metal for første gang

Keep of Kalessin stakk av med den andre plassen og dermed er det duket for black metal i den norske finalen for første gang i historien.

Sundnes fortalte før showet at NRK hadde leid inn pyroteknikere fra Sverige.

- Det hjelper ikke med NRK sine kinaputter når disse gutta går på scenen. Jeg er rett og slett redd for at taket går, fortsetter Sundnes.

Keep of Kalessin er det første black metal-innslaget i norsk Melodi Grand Prix noensinne og bidrar til den store variasjonen i årets delfinaler.

– Vi har litt av alt i kveld. Jeg håper bare ingen blir tatt av nerver. Showet blir stort, men jeg og Marte Stokstad fungerer som far og mor for samtlige deltakere. Vi passer på å gi alle ros, noe vi nordmenn generelt er altfor dårlige til, sa Per Sundnes.

Ekstra sjanse

I hver av delfinalene i MGP konkurrerer sju deltakere om to plasser i hovedfinalen i Oslo Spektrum. To av disse er nå tatt. Men i «Siste sjansen» i Sarpsborg 30. januar får åtte deltakere en ny mulighet til å vinne TV-seernes stemmer i kampen om de siste to plassene. Disse åtte er deltakerne som kommer på 3. og 4. plass i delfinalene, samt de 5.-plassene som får prosentvis flest stemmer.

I dag var det Bjørn Johan Muri og Gaute Ormåsen som stakk av med den nye muligheten i Sarpsborg.

Det betyr at det er Lene Alexandra Øyen og Elisabeth Carew som er helt ute.

Til slutt står åtte deltakere igjen i finalen i Oslo Spektrum 6. februar. Vinneren vil representere Norge i konkurranse med 38 andre nasjoner i den internasjonale Eurovision-finalen på Telenor Arena i Bærum 29. mai.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus