Tippeligaspiller beskutt med maskingevær

Tippeligaspiller beskutt med maskingevær
Tippeligaspiller beskutt med maskingevær

Strømsgodsets Komlan Amewou har det etter forholdene bra, etter at landslagsspillerne fra Togo ble beskutt med maskingevær i Angola fredag. Sjåføren i spillerbussen ble drept.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det blir også hevdet at flere av spillerne skal være skadet i det blodige dramaet som utspant seg i Cabinda-provinsen like ved grensen til Kongo.

– Vi ble angrepet som om vi skulle være hunder av mange maskerte rebeller. De skjøt mot oss med maskingeværer og flere ble skadet. Sjåføren i en av bussene som var med i konvoien vår ble drept på stedet, fortalte Thomas Dossevi til Radio Monte Carlo.

Tippeligaspiller

Strømsgodsets midtbanespiller Komlan Amewou (26) er i Togos landslagstropp.

Amewou satt på bussen, og har gjennom sin kone formidlet at han har det bra.

- Han har snakket med kona, og han har det etter forholdene bra. Han er preget av dette, men ikke blant de skadde. Komlan skal ringe meg i løpet av kvelden, sier sportssjef Jostein Flo til ABC Nyheter.

Det er usikkert om 26-åringen er på sykehus.

- Hvordan har klubben reagert på nyheten?

- Jeg har ikke snakket med noen i styret, men det er veldig sterke reaksjoner fra supporterne. Og mange har involvert seg for å prøve å få tak i han, sier Flo.

Han forteller at han heller ikke har snakket med spillerne utover at de har blitt gitt informasjon om at midtbanespilleren har det bra.

- Dette skjedde veldig fort, sier Flo.

Dårlig forfatning

Dossevi sa også at flere av spillerne var i svært dårlig forfatning etter det brutale angrepet.

– Nå er vi på sykehuset, og jeg aner ikke hva som skjer videre, sa Dossevi som til daglig spiller i den franske storklubben Nantes.

Det gikk ikke lang tid etter at skytedramaet ble kjent før det kom krav om at afrikamesterskapet rett og slett måtte avlyses. Det er snakk om en skandale som rammer hele fotballverdenen.

20 minutter

Det var voldsomme sener som utspant seg i og rundt spillerbussene i løpet av de 20 minuttene angrepet varte. Spillerne og de andre som var med i støtteapparatet, forsøkte å dekke seg som best de kunne. De aller fleste krøp under setene i bussene de satt i.

Afrikamesterskapet i fotball starter til helgen, og det var meningen at Togo skulle spille sin åpningskamp mot Ghana. Denne kampen blir det helt sikkert ikke noe av nå.

Det er uklart hvem av spillerne som er blitt skadet, men Thomas Dossevi sa til franske medier at Serge Akakpo skal ha blitt skutt i ryggen, mens keeperen Kodjovi Obilale skal ha blitt truffet i nyreregionen.

Lagets lege og keepertrener skal også ha blitt skadet i angrepet, og foreløpig rapporter går ut på at det skal være snakk om alvorlige skader.

Topplag

Togo spilte i VM i Tyskland i 2006 og er et av topplagene i afrikansk landslagsfotball. Manchester City-stjernen Emmanuel Adebayor er blant de aller største spillerne på laget, men han skal ha kommet uskadd fra dramaet fredag.

Arrangørene av afrikamesterskapet i Angola fortalte til den franske nyhetsbyrået AFP at det bare var snakk om en punktering som hadde skapt panikk i spillerbussen, men da AFPs journalister ringte senere, påsto arrangørene at de ikke hadde kjennskap til noen episode i det hele tatt.

Togo-spillerne har ligget i treningsleir i Kongo og forberedt seg til afrikamesterskapet. De var på vei fra treningssamlingen da angrepet skjedde i det busskolonnen kjørte ut av Kongo.

Det er foreløpig få opplysninger om hvem som kan stå bak angrepet eller motivet for det. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus