Tilstår drap på kvinnelig student i Trondheim

Politiadvokat Heidi Melø og overbetjent Geir Ole Momyr leder etterforskningen i drapssaken i Trondheim.
Politiadvokat Heidi Melø og overbetjent Geir Ole Momyr leder etterforskningen i drapssaken i Trondheim.

En 24 år gammel mann har tilstått å ha drept den 29 år gammel kvinnen som ble funnet død i studentleiligheten sin i Trondheim torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen, som bor i samme boligkompleks som offeret som ble funnet død i leiligheten sin torsdag ettermiddag, tilsto å stå bak drapet på sin 29 år gamle nabo i politiavhør fredag ettermiddag.

– Han har erkjent de faktiske forhold, og politiet slipper å lete etter andre gjerningsmenn, bekrefter mannens forsvarer, advokat Christian Wiig, overfor VG Nett.

Les mer: Kvinne funnet drept

Politiet skal ikke være i tvil om at det dreier seg om et drap.

Ikke straffskyld

Den drapssiktede 24-åringen har imidlertid ikke erkjent straffskyld.

– Han har tilstått at det er han som er årsaken til at kvinnen døde. Men vi vil vente med å ta stilling til straffskyld til den rettspsykiatriske vurderingen er klar, noe jeg ikke regner med vil skje før i månedsskiftet februar/mars, sier Wiig til NTB.

Den 24 år gamle mannen er siktet for forsettlig drap, og har samtykket til varetektsfengsling i fire uker, hvorav to uker med brev- og besøksforbud.

Bekymret familie

Det var en bekymringsmelding fra siktedes familie som gjorde at politiet fant en 29 år gammel kvinnelig student drept i Trondheim. Hun ble funnet død i sin studentleilighet på Kalvskinnet i Trondheim sentrum torsdag ettermiddag.

Siktede ble pågrepet uten dramatikk torsdag, og innlagt på St. Olavs hospital. Fredag ble han overført til fengsel.

Ifølge forsvarer Wiig var det fysiske skader, og ikke mannens mentale tilstand, som gjorde at han trengte behandling på sykehus.

Politiet har undersøkt både avdødes og siktedes leiligheter, som ligger i hver sin etasje i boligkomplekset, som eies av Studentsamskipnaden i Trondheim. De var begge studenter ved NTNU.

Bekreftes ikke

Politiet vil ikke bekrefte at den siktede har tilstått å stå bak drapet.

– Han er avhørt og har forklart seg. Vi vil ikke si noe om innholdet i forklaringen, sier etterforskningsleder Geir Ole Momyr i politiet i Trondheim til NTB.

Politiet har ingen opplysninger om drapsvåpen eller motiv, og vil ikke gå ut med resultatene av den foreløpige obduksjonsrapporten, som var klar fredag ettermiddag.

Beredskapsteam

NTNUs beredskapsteam er opptatt med å ta vare på studentene i miljøet rundt hybelhuset på Kalvskinnet.

– Det er studiestart på mandag, og studentene er på vei tilbake. Vårt fokus nå er på å ta vare på dem som behøver omsorg og oppfølging, sier infosjef Christian Fossen i NTNU til Universitetsavisa.

Inge Storkaas Røysland bor i oppgangen hvor kvinnen bodde.

– Dette er uvirkelig, og slikt som man bare opplever på film. Det å tenke på at vi sto og laget frokost samtidig som noen ble drept i etasjen over er surrealistisk, sier Storkaas Røysland til

NRK. (©NTB)

Les også: Kvinne (29) drept - nabo siktet