Sier nei til dop

Gene Simmons (t.h.) og Paul Stanley (midten) er fremdeles et aktive på scenen sammen med de resterende to Kiss-medlemmene, til tross for at suksessen ifølge førtnevnte ikke er hva den en gang var. Foto: Chris Young (AP Photo/The Canadian Press/Scanpix)
Gene Simmons (t.h.) og Paul Stanley (midten) er fremdeles et aktive på scenen sammen med de resterende to Kiss-medlemmene, til tross for at suksessen ifølge førtnevnte ikke er hva den en gang var. Foto: Chris Young (AP Photo/The Canadian Press/Scanpix)

Nei til «sex, drugs & rock’n’roll».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): De maskerte rockerne i Kiss tar avstand fra frasen «sex, drugs & rock’n’roll» og kaller det hele for et slagord for tapere.

- Et ordtak for tapere

Bandets bassist, Gene Simmons, sier til avisen The Sun:

- Ordtaket «sex, drugs & rock’n’roll» er for tapere! Hvorfor heter det ikke bare «sex & rock’n’roll»? Når ble dop kult liksom?

Gene Simmons (60) og gitarist/vokalist Paul Stanley (57) er i dag de to eneste gjenværende fra den opprinnelige Kiss-besetningen. Kiss er fremdeles aktive, turnerer stadig, og ga så sent som i oktober 2009 ut sitt siste album «Sonic Boom». Men det var likevel spesielt på 1970- og 80-tallet at bandet hadde sin storhetstid, ifølge Simmons selv.

Magien forsvant

Han hevder at det nettopp var dop som førte til at bandets opprinnelige besetning ble brutt opp for ti år siden.

- Det skjer noe magisk når folk ser oss på scenen med vår originalbesetning. Men siden vi gjorde det har det egentlig bare vært en lang nedtur, hevder bassisten med den lange tungen ifølge musikknettstedet Music-News.

Trommeslager Peter Criss (64), som ikke var med fra starten men likevel i besetningen da bandet var på høyden av sin karriere, og Ace Frehley (58) ble begge med Simmons og Stanley på en gjenforeningsturné som Kiss gjorde i 1996.

Ødelagt av dop

Men de to innså allerede den gangen at de fremdeles hadde interne problemer som kunne relateres til bandets første brudd på slutten av 80-tallet.

- Hvis du hører på det, objektivt sett, så gikk vi egentlig fort ut på dato. All dritten vi måtte gjennom med dop, alkohol og mangel på selvtillit, sugde bokstavelig talt kreftene ut av oss. Det har vært som en torne i siden lenge, understreker han.

Foruten Gene Simmons og Paul Stanley, består dagens utgave av Kiss ellers av Tommy Thayer (49) på gitar og vokal og Eric Singer (51) på trommer.

Passert 100 millioner

Kiss har til sammen gitt ut 19 studioalbum og hele åtte livealbum i perioden 1974-2009. Salgstallene på verdensbasis skal angivelig være på mer enn 100 millioner solgte plater. I tillegg har de forskjellige medlemmene gitt ut en rekke soloplater med variabel suksess.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus