Meny

Pågriper skjeggløse menn

En væpnet al-Shabaab-kriger patruljerer Bakaramarkedet i Mogadishu i Somalia. Foto: Scanpix/AP.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Religiøst politi fra Somalias al-Qaidainspirerte gruppe Shebab har pågrepet og fengslet flere dusin menn fra byen Kismayo sør i landet for å ha barbert skjegget, sier myndighetene fredag.

De glattbarberte mennene, de fleste av dem studenter i tjueåra, ble tatt under en aksjon torsdag kveld for å ha forbrutt seg mot et dekret Shebab-adminstrasjonen kom med i desember som beordret alle menn til å gro skjegg.

Les også: Islamister innfører skjeggplikt i Somalia

- Våre enheter med ansvar for god religiøs praksis arresterte flere dusin innbyggere for å ha barbert skjegget, som er forbudt av den regionale islamske staten, sier den lokale politikommandanten Sheikh Abu Hureyra Abdurahman til reportere.

- De vil bli i fengsel i tre dager som straff for å ha forbrutt seg mot islamsk kultur, og vil bli sluppet fri etter dette, sier politisjefen.

Kismayo er Somalias viktigste havneby i syd. Siden 2008 har den vært under Shebabs kontroll, en gruppe hvis leder i fjor erklærte sin støtte til Osama bin Laden.

- Alle i byen gror skjegg i disse dager, hvis man ikke gjør det havner man i fengsel for å ha barbert seg, sier Muktar Daneyste, en innbygger i Kismayo, til AFP.

- En av mine venner er blant seks personer som ble pågrepet i en tebutikk i går. Noen av dem hadde trimmet skjegget mens andre var glattbarbert, sier han.

Shebab-administrasjonen i Kismayo og andre deler av det sørlige og sentrale Somalia har innført en svært streng form for Sharialovgivning. Utenlandsk kultur er forbudt og det er innført klesregler for både menn og kvinner.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus