Meny

Får hjelp av VIF med å finne jobb

VIFs reservekeeper gjennom mange år, Øyvind Bolthof, er usikker på om han fortsetter med fotball eller om han går til en jobb i det sivile. (Foto: Scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Enten fortsetter karrieren i Oslo-området eller så går Øyvind Bolthof inn i en tilværelse som er bundet fra «9-16».

OSLO (ABC Nyheter): Denne uken ble Øyvind Bolthof enig med Vålerenga om å avslutte arbeidsforholdet de har hatt i over ti år.

Nå går målvakten i tenkeboksen - enten fortsetter karrièren med «en vanlig» jobb eller så spiller han fotball i en klubb i eller rundt Oslo.

Får VIF-hjelp

Og selv om arbeidsforholdet mellom Bolthof og Enga er avsluttet, spiller de fortsatt litt på lag. Klubben bistår nemlig 32-åringen i arbeidet med å finne en jobb.

- Etter det som har skjedd så hjelper Vålerenga meg med å se på mulighetene for en jobb i det sivile. De ønsker ikke at jeg skal stå på fullstendig bar bakke etter tiden her. Det ønsker jo selvsagt heller ikke jeg, så jeg er strålende fornøyd med klubbens engasjement rundt dette, sier Bolthof til ABC Nyheter.

Men sisteskansen som i en årrekke har slitt benken bak målvaktene Arni Gautur Arasson og Troy Perkins i Vålerenga utelukker ikke at han fortsetter å spille fotball.

- Jeg tar en avgjørelse i løpet av vinteren, det kommer litt an på hva som kan være aktuelt. Men om det skulle bli til at jeg fortsetter med fotball så blir det en klubb i Oslo-ormådet, noe annet er uaktuelt.

Lyn?

Bolthof kom til Vålerenga høsten 1998 og fikk sin debut mot Bodø/Glimt på Bislett i 1999. De siste årene har han stort sett sittet på reservebenken for osloklubben. I fjor fikk han tillit i to seriekamper - sesongene 05, 06, 07 og 08 spilte ikke Bolthof ett eneste minutt i Eliteserien.

Bolthof kan ikke på nåværende tidspunkt si noe om verken klubb eller nivå dersom han fortsatt velger å så mellom stengene.

- Jeg har noen ideer og tanker om hva som kan skje, men det er for tidlig å si noe om dette nå.

- Hva med Lyn?

- Jeg har ikke tenkt så mye på akkurat det, men jeg spilte jo i Lyn da jeg var 14 år så jeg har et slags forhold til klubben.

- Men kan det være aktuelt?

- Man skal selvfølgelig aldri si aldri, men akkurat nå så tror jeg det ikke er høyaktuelt, fortsetter 32-åringen som avviser at et eventuelt Lyn-nei ikke har noe med hans fortid hos erkerivalen Enga å gjøre.

Bolthof er ferdig utdannet siviløkonom fra BI og startet i 2009 på jussstudier.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus