Anmeldte voldtekt, ble selv fengslet

STRENGT: Lovene om drikking og sex før ekteskapet praktiseres strengt i turistparadiset Dubai. Foto: Scanpix.
STRENGT: Lovene om drikking og sex før ekteskapet praktiseres strengt i turistparadiset Dubai. Foto: Scanpix.

Politiet i Dubai har pågrepet et britisk par, etter at den 23 år gamle kvinne anmeldte en servitør for voldtekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

London-paret hadde feiret forlovelsen sin på et hotell da kvinnen ble voldtatt på toalettet av en av hotellets servitører, skriver The Sun.

I stedet for å pågripe servitøren, opplevde paret selv å bli arrestert da de gikk til politiet for å anmelde voldtekten. Begrunnelsen de fikk var at de hadde drukket alkohol utenfor et godkjent serveringssted og hatt sex uten å være gift.

Risikerer seks års fengsel

Paret ble torsdag kveld løslatt mot kausjon, men fikk passene beslaglagt. Nå risikerer de fengsel i inntil seks år i det strengt islamske landet dersom de blir funnet skyldig i sexanklagen.

23-åringen, som er av pakistansk opprinnelse, innrømmer at hun drakk en del alkohol under feiringen på det luksuriøse Address Hotel i Dubai, og at hun deretter sovnet på dametoalettet.

Servitøren må åpenbart ha fulgt etter henne, og han skal ha voldtatt henne mens hun var mer eller mindre bevisstløs.

- Dette tar kaka

Den britiske ambassaden bistår nå paret, og diplomater legger ikke skjul på at de er opprørt over behandlingen 23-åringen fikk hos politiet.

– Det finner sted mye forferdelig urettferdighet i Dubai, men dette tar kaka, sier en anonym diplomat.

– Et desperat og ulykkelig voldtektsoffer går sammen med kjæresten til politiet for å anmelde overfallet, og begge havner bak gitter. Politiet og myndighetene i Dubai har skjemt seg ut ved nok en gang å utvise en utrolig mangel på medfølelse og menneskelighet, sier diplomaten. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus