Store skader på nyrestaurert hotell

Det brøt ut brann i Rica Havna Hotel på Tjøme fredag morgen, og alle gjestene ble evakuert Foto: Peder Gjersøe / SCANPIX
Det brøt ut brann i Rica Havna Hotel på Tjøme fredag morgen, og alle gjestene ble evakuert Foto: Peder Gjersøe / SCANPIX

Brannvesenet fikk ved 11-tiden fredag kontroll over brannen som herjet Rica Havna Hotel på Tjøme. Hotellet ble totalrenovert så sent som i juni 2009. Ti personer ble evakuert, og ingen ble skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannvesenet meldte om brannen like før klokka 9, og like etter meldte en patrulje fra Tjøme lensmannskontor at de var på stedet.

Bare rundt ti personer oppholdt seg på hotellet, og alle disse ble evakuert. Gjestene ble tatt hånd om av hotellpersonalet og fraktet bort fra stedet.

Folk fra tre brannstasjoner ble innkalt for å hjelpe til, men brannen i det tre etasjer høye bygget var vanskelig å slukke.

Motorsag

– Hotellet er trolig oppusset i nyere tid, derfor er det en del hulrom hvor brannen sprer seg, uten at vi ser det, forklarte fagleder Jarle Steinnes i Vestfold interkommunale brannvesen.

To timer etter at brannen ble meldt, kunne han imidlertid konstatere at flammene var under kontroll og ikke ville spre seg videre.

– Nå har vi kommet opp på taket med en lift og har åpnet opp med en motorsag, så nå vet vi at vi får slukket skikkelig, sier Steinnes.

Begynte i garasje

Brannen begynte i en garasje og spredde seg til den nordøstre delen av hotellet, i fløyen som ligger til venstre for inngangen.

– Det er barområdet og konferansedelen som er rammet av brannen, men røyken har spredd seg i hele hotellet, sier Steinnes til NTB.

Den brannherjede delen er totalskadd, og trolig har resten fått store røykskader, men dette skal undersøkes av en restverdigruppe i brannvesenet.

– Hotellet har også en del leiligheter og hytter, og disse er jo fortsatt beboelige, sier Steinnes. Hotellet med til sammen 159 rom ble nylig totalrenovert og sto ferdig i juni 2009, med blant annet ny restaurant, spaavdeling og

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus