Meny

Elever evakuert etter trusler om skolemassakre

Kongsbakken videregående skole er evakuert etter trussel om massakre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kongsbakken videregående skole i Tromsø evakuert i dag tidlig.

Elevene ved Kongsbakken videregående skole i Tromsø evakueres på grunn av en trussel om en skolemassakre, bekrefter politiet.

Elevene ble møtt av lærerne ved oppmøte fredag, og alle er sendt hjem.

- Det er publisert en trussel om skolemassakre på et nettsted i går, og av den grunn har vi valgt å stenge skolen og sende hjem elevene, sier assisterende rektor Ole Johan Tennvassås ved Kongsbakken VGS til ABC Nyheter.

Det var aftenposten.no som torsdag ettermiddag ble tipset om trusselen som lå ute på nettforumet 4chan. Avisen varslet rektor ved skolen, som igjen tok kontakt med politiet.

- Jeg varslet politiet om trusselen, men politiet ga ingen råd om evakuering. Den beslutningen var min, sier rektor Ivar Odd Størkersen til NTB.

Tittelen lød «School massacre» og det var lagt inn bilder av både våpen og kart over Tromsø.

- Det er klart vi synes dette er ubehagelig. Og vi har valgt å ta det så alvorlig at vi sendte elevene hjem, sier Tennvassås.

Han forteller at skolens ledelse vil følge politiets anbefalinger utover dagen. Tennvassås vet derfor ikke når elevene vil returnere til skolen.

- Vi har ikke tatt noen avgjørelser for hva som gjøres fremover, sier den assisterende rektoren.

Ifølge aftenposten.no skal den anonyme personen ha oppgitt «sami people» som «targets». Noe tidspunkt for når massakren skulle finne sted var ikke oppgitt.

Et bilde viser Kongsbakken videregående skole hvor massakren angivelig skulle finne sted.

Trusselen skal være fjernet nå.

Ved operasjonssentralen i Troms politidistrikt får ABC Nyheter opplyst at politiet vil sende ut en pressemelding i saken.

Klokken 10.00 sendte politiet ut følgende pressemelding:

«Politiet i Tromsø ble om kvelden den 7/1-10 gjort oppmerksom på et nettsted der Kongsbakken videregående skole kunne oppfattes å være aktuell for en skolemassakre. Det ble igangsatt etterforskning for å prøve å få nærmere opplysninger om nettstedet. Dette pågår fortsatt. Skolen har i dag av eget tiltak valgt å sende elevene hjem. Politiet skal senere i dag avholde et møte med skolen for å drøfte nærmere hva som bør gjøres. Politiet har for tiden ingen andre opplysninger.»

Kongsbakken videregående skole har 650 elever og ligger midt i Tromsø sentrum. Elevene ble sendt hjem rett før klokken 9 fredag morgen. Ifølge assisterende rektor Tennvassås foregikk evakueringen uten problemer.

Skoleledelsen opplyser på skolens hjemmeside at skolen forventes å gå som normalt fra mandag av.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus