Meny

Trykker Muhammed-tegningene

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aftenposten trykker i sin fredagsutgave Muhammed-tegningene som for over fire år siden sto på trykk i Jyllands-Posten.
Aftenpostens sjefredaktør Hilde Haugsgjerd mener at det nå er riktig å trykke dem.

– Vi har hele tiden forsvart medienes rett til å trykke disse tegningene, og vi trykket en faksimile av dem da striden startet i 2005. Men da konflikten om dem raste internasjonalt i 2006, valgte vi ikke å gjøre det ut fra en vurdering av situasjonen da, sier Haugsgjerd til sin egen avis.

Den danske tegneren Kurt Westergaard ble for en uke siden angrepet av en somalisk mann utstyrt med øks og kniv, og han har siden levd i skjul. Dette aktualiserer saken om publisering av tegningene, mener Aftenpostens sjefredaktør.

– Vi står overfor en rettssak i Danmark knyttet til dette alvorlige angrepet mot Jyllands-Postens tegner. Da synes vi det er naturlig og riktig å minne om det kunstneriske og journalistiske uttrykket som trolig ligger til grunn for denne voldelige handlingen, sier Haugsgjerd.

Haugsgjerd mener karikaturene i en liberal norsk medieverden og i et kulturelt tolerant samfunn ikke er krass. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus