Meny

Navarsete avviser oljeutredning

Liv Signe Navarsete sier for første gang at Senterpartiet ikke vil gå inn for en konsekvensutredning av petroleumsvirksomhet utenfor Lofoten og Vesterålen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Senterpartiets leder Liv Signe Navarsete sier nei til å utrede petroleumsvirksomhet utenfor Lofoten og Vesterålen.

– Sp vil ikke gå i gang med en konsekvensutredning av petroleumsvirksomhet utenfor Lofoten og Vesterålen nå, sier Navarsete til Nationen.

I en tale på landsmøtet til Natur og Ungdom torsdag sa hun for første gang at hun er imot å utrede konsekvensene av oljeboring i de sårbare områdene.

– Med vårt standpunkt er det ikke naturlig å si ja til en konsekvensutredning. Dette er en kamp vi skal vinne i regjeringen, sier hun.

Sp sier nei til petroleumsvirksomhet i Lofoten og Vesterålen i sitt partiprogram. Det samme gjør Sosialistisk Venstreparti. Arbeiderpartiet har ikke tatt endelig stilling til saken.

I regjeringserklæringen heter det at det skal tas stilling til hvorvidt det skal gjennomføres en konsekvensutredning i forbindelse med revideringen av forvaltningsplanen i år.

Navarsete lover at så lenge Sp er i regjeringen, skal fisken ha forkjørsrett foran oljen.

– Så lenge den teknologien vi har i dag ikke er god nok, ser ikke vi poenget med å sette i gang en konsekvensutredning. Men det betyr ikke at vi avviser petroleumsaktivitet i dette området i all framtid, sier Navarsete.

(©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus