Meny

Polanski-avgjørelse i januar eller februar

Polanski-avgjørelse i januar eller februar

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den sveitsiske regjeringen vil avgjøre denne måneden eller i februar om man skal innvilge en amerikansk forespørsel om å utlevere filmskaperen Roman Polanski.
Den fransk-polske filmregissøren har vært ettersøkt i USA siden han flyktet i 1978 etter at han innrømmet å ha hatt sex med en 13 år gammel jente.

- Vi forbereder vår avgjørelse, sier Folco Galli, talsmann for departementet, til AFP. - Det kan være i januar, det kan også være i februar. Jeg kommer ikke til å være mer presis.

En domstol i Los Angeles har bebudet en høring 22. januar for å vurdere om Polanski kan dømmes in absentia.

Men Galli vil ikke si om Sveits vil avvente den amerikanske domstolens avgjørelse før de fatter en beslutning om utleveringsbegjæringen. Skaperen av «Rosemary’s Baby», «Chinatown» og andre klassikere ble pågrepet 26. september da han ankom Sveits for å motta en pris for sin karriere ved filmfestivalen i Zürich. Etter å ha tilbrakt over to måneder i fengsel ble han 4. desember overført til sitt feriehjem i den sveitsiske alpebyen Gstaad der han for tiden sitter i husarrest mens han kjemper mot utleveringen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus