Øksemann jobbet for Røde Kors

Somalieren som prøvde å drepe Westergaard blir fraktet ut i ambulanse. Foto: Scanpix
Somalieren som prøvde å drepe Westergaard blir fraktet ut i ambulanse. Foto: Scanpix

Somalieren som angrep den danske tegneren Kurt Westergaard med øks første nyttårsdag, jobbet for Dansk Røde Kors, bekrefter organisasjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Så sent som dagen før 28-åringen gikk til angrep på Muhammed-tegneren, i Århus, var han på jobb på et av Røde Kors’ senter for barn og unge, skriver avisen Jyllands-Posten.

Dansk Røde Kors bekrefter overfor avisen at somalieren har jobbet på tre av organisasjonens sentre, en jobb han fikk via et vikarbyrå. På disse sentrene jobbet somalieren med innvandrerungdom i alderen 15 til 17 år.

Jørgen Chemnitz, leder for asylavdelingen i Dansk Røde Kors, sier han først torsdag fikk kjennskap til at 28-åringen, som nå er siktet for drapsforsøk, har jobbet for organisasjonen.

1. januar slo 28-åringen seg gjennom inngangsdøren til Westergaards leilighet med en øks, og truet med å drepe tegneren. Westergaard klarte imidlertid å ta seg inn på et spesiallaget sikkerhetsrom, der han fikk varslet politiet. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus