Innfører rasjonering på gass

Gassleveransene ble stanset til flere fabrikker i Midt- og Nordvest-England torsdag for å sikre at britiske husholdninger får gassen de trenger i kulda.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

National Grid, som har ansvar for energinettet i Storbritannia, sier kapasiteten i deler av nettet nå utnyttes maksimalt, skriver The Guardian. For å sikre leveranser til husholdningene, har flere selskaper fått kuttet gasstilførselen. Dette er selskaper som har valgt billige gasskontrakter med en klausul om at leveransen kan bli stanset når det er nødvendig.

National Grid har fra før bedt kraftselskaper og store industribedrifter om å frivillig redusere forbruket sitt. Men det nyeste tiltaket betyr at flere bedrifter må stanse driften eller bytte til alternative energikilder, skriver den britiske avisen, som sammenligner tiltakene med energirasjoneringen på 1970-tallet.

Leverandøren British Gas kunne ikke bekrefte at noen av deres kunder hadde fått stanset gassleveransene. Selskapet hevdet imidlertid at problemet ikke er mangel på gass, men heller at systemet er overbelastet.

– Problemet er å få gassen til å flyte rundt i landet, sier en talsmann for selskapet.

Det liberaldemokratiske opposisjonspartiet krever nå at regjeringen kommer med tiltak for å sikre energiforsyningene.

Norge er blant leverandørene av gass til Storbritannia. (©NTB)

Personvernpolicy