Meny

Avviser drapsanklagene

Avviser drapsanklagene

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tiltalte i Ann-Helen-saken avviser drapsanklager

38-åringen som er tiltalt for å ha drept Ann-Helen «Lena» Karlsen, holder fast på at han ikke drepte ekssamboeren. I sin forklaring torsdag sa han at han var svært glad i henne.

Ann-Helen Karlsen besøkte tiltalte og hans daværende kone kvelden 5. mars 2005, og ble hos dem til over midnatt. I sin forklaring beskrev tiltalte Karlsen som blid og rusa på amfetamin.

– Jeg syns stemningen var fin, jeg vet ikke hva klokka blei. Lena satt og tekstet meldinger, det virket som hun ble rastløs og så dro hun. Det var det siste jeg så til henne, sa 38-åringen i Stavanger tingrett torsdag.

Hans versjon står i sterk kontrast til det ekskona hans, aktoratets kronvitne, sier.

Ord mot ord

Tiltaltes ekskone hevder at hun natt til 6. mars var vitne til at 38-åringen drepte Ann-Helen Karlsen med hammerslag og kvelning, før han slepte henne etter en båt og dumpet liket i sjøen. Ekskona mer enn antydet at hun trodde drapet var planlagt, da hun beskrev tiltaltes handlinger som ryddige, strategiske og med alt nødvendig utstyr for hånden på åstedet.

Tiltalte sa torsdag at han tror ekskona har fabrikkert drapshistorien fordi hun er ute etter ham, og beskrev henne som svært sjalu og temperamentsfull.

– Jeg tror hun var sjalu på Ann-Helen, sa 38-åringen som også sa at dette gjorde det vanskelig for de to å snakke om forsvinningen.

Glad i henne

Tiltalte var kjæreste og samboer med Ann-Helen Karlsen fra 1999 til 2001. Forholdet skar seg ifølge tiltalte etter at de to fikk en datter sammen. Etter flere forsøk på å lappe sammen forholdet, bestemte de to seg i 2003 for å bare være kompiser, noe som ifølge 38-åringen ledet til et godt vennskap.

– Jeg var veldig glad i Lena, sa 38-åringen i retten torsdag, og innrømmet at han nok syntes det sved litt å se henne sammen med andre menn etter at det var slutt mellom dem.

Tiltalte avviste likevel at det var konflikter mellom ham og Karlsen da hun forsvant. I tidlige avhør har han imidlertid sagt til politiet at de to var inne i en krangleperiode på den tiden. 38-åringen har blant annet forklart at de to sendte hverandre stygge tekstmeldinger.

Resten av livet

38-åringen er tiltalt for til sammen ni punkter, hvorav han nekter straffskyld for de tre mest alvorlige, som gjelder drap på Ann-Helen Karlsen, drapsforsøk mot han siste kone og flere voldtekter mot en tidligere samboer. Han er tidligere straffedømt, blant annet for drap på sin første svigerfar og flere tilfeller av vold.

Aktor i saken, statsadvokat Tormod Haugnes, har tatt forbehold om å legge ned påstand om lovens strengeste straff, 21 års forvaring.

Det kan innebære at tiltalte blir sittende bak murene resten av livet om han blir dømt.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus