Meny

«Tremannen» får fortsatt behandling

«Tremannen» får fortsatt behandling

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Legene har fjernet over seks kilo med utvekster fra den indonesiske «Tremannen». Fortsatt gjenstår mye før Dede Koswara ser helt normal ut.

(ABC Nyheter): «Tremannen» Dede Koswara får fortsatt behandling to år etter at han ble lagt under kniven for å få bukt med sine store, barklignende vorter.

Flere ferske bilder har nylig blitt frigitt av Dede og viser framgangen til den tidligere fiskeren. Bildene viser indoneseren sammen med familien, mens han røyker, spiser nudler og får hjelp fra sin mor med å vaske seg selv.

De ferske bildene viser resultatet etter at legene fjernet rundt seks kilo med vorter fra kroppen til 38-åringen, samtidig som de tydelig viser at mye gjenstår før Dede kan erklære seg helt frisk.

Alt i alt skal den indonesiske 38-åringen gjennom ni operasjoner for å få fjernet så mye som 95 prosent av utvekstene sine.

Se bildene her.

Vart i over 20 år

Ifølge Dede begynte de vorteaktige utvekstene å vokse ut fra armer og føtter etter at han kuttet kneet sitt i en ulykke som femtenåring. – Først begynte det å klø og så dukket det opp noen vorter på bena mine. Til å begynne med ignorerte jeg det bare, men så spredde vortene seg raskt til hele kroppen min, fortalte 37 åringen til nyhetsbyrået Reuters da nyhetene om den spesielle tilstanden gikk verden over i 2007.

Etter hvert som vortene vokste, var ikke lenger Dede i stand til å gjennomføre sine daglige gjøremål. Han fikk sparken fra jobben og ble forlatt av kona. På grunn av vekten på de abnorme hendene og føttene, har det vært vanskelig å reise noen steder, og Dede har blant annet vært tvunget til å delta på freakshow for å tjene penger til livets opphold.

Dede vil aldri bli 100 prosent kurert, men livskvaliteten har blitt betydelig bedre og 38-åringen kan nå spise ved egen hjelp.

Vanlig virus

De barklignende utvekstene er forårsaket av et virus kalt HPV (Human Papilloma Virus). Viruset kan gi små vorter og er relativt vanlig, men Dedes problem er at han har en sjelden genetisk feil som hemmer immunsystemet og som igjen fører til at vortene vokser helt uten kontroll.

Behandlingen som Dede nå gjennomgår skal redusere framveksten av vorter - som igjen vil føre til bedre livskvalitet og gjøre det lettere for Dede å ta vare på seg selv.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus