Glemte legepinsett i magen til Hildegunn

HER LIGGER DEN: Legene tok fettvev fra magen, og glemte et legeinstrument i magen under operasjonen. (Foto: Anders Aalbu / <a href="http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_trondelag/1.6934012">NRK </a>)
HER LIGGER DEN: Legene tok fettvev fra magen, og glemte et legeinstrument i magen under operasjonen. (Foto: Anders Aalbu / NRK )

<p- Det er veldig ubehagelig å tenke på at den har vært der i ti uker, sier Hildegunn Olsen, som har fått en legepinsett operert inn i magen. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): For ti uker siden fikk Hildegunn Olsen fra Verdal lagt inn et nytt bryst ved St. Olavs hospital i Trondheim etter en brystkreftoperasjon.

Men etter operasjonen fikk hun kraftige smerter, skriver NRK Trøndelag.

Og det er kanskje ikke så rart. Tirsdag slo sykehuset i Levanger fast at hun har en slags legepinsett, en såkalt arterieklemme, på 13,4 centimeter i magen.

Legene som opererte henne har glemt legepinsetten, som ligner på en liten saks, i magen hennes i forbindelse med at hud- og fettvev ble hentet fra magen.

- Jeg ble sjokkert da jeg fikk beskjeden. Enkelt og greit, veldig sjokkert, sier Olsen til ABC Nyheter.

- Ubehagelig

Hun forteller at det er ubehagelig å tenke på at legeinstrumentet har vært inne i magen hennes i ti uker.

- Hvordan kjennes det?

- Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal beskrive det. Det er bare ekkelt i magen, sier Olsen.

Hun forteller at hun har fått problemer med å bøye seg, fordi instrumentet ligger som en kul under brystbeinet.

- Det er trolig en pinsett som er glemt igjen i magen, sier kirurg Knut Holmen ved Sykehuset Levanger til NRK, og understreker at han aldri har sett noe liknende i løpet av sine 25 år som lege.

- Menneskelig svikt

Avdelingsoverlege Kathrin Sneve ved plastikkirurgisk avdeling på St. Olavs hospital sier til ABC Nyheter at de beklager hendelsen.

- Det er en menneskelig svikt og en rutinesvikt som dessverre kan skje. Vi har allerede beklaget dette overfor henne. Nå blir hun operert, og vi håper hun ikke får varige mén av dette, sier Sneve.

Hun forteller at legeinstrumentet ligger på en plass som gjør at man kort tid etterpå ikke vil kjenne hva som ligger der. Kroppen vil også polstre inn fremmedlegemet.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy