Arsenals gulljakt stanset av vinteren

<strong>- NÅ STARTER RACET:</strong> Og ifølge seg selv tror Arsène Wenger at Arsenal kan vinne det - i så fall for første gang siden 2004. Foto: AFP
- NÅ STARTER RACET: Og ifølge seg selv tror Arsène Wenger at Arsenal kan vinne det - i så fall for første gang siden 2004. Foto: AFP

<pKveldens Premier League-kamp mellom Arsenal og Bolton er utsatt på grunn av snøvær, melder Arsenal på sin hjemmeside. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Det er den tredje engelske kampen som blir utsatt av samme grunn på to dager, sammen med ligacupoppgjørene Blackburn-Aston Villa og Manchester City-Manchester United.

Arsenal ble etterlatt som favoritt til 4. plassen da tabelltipserne vridde hjernene før Premier League-sesongen.

Men når den samme sesongen har passert første halvdel, ligger Arsène Wengers friskuser godt innen rekkevidde for ligagullet.

Den samme Wenger mener gullkampen starter så snart kampene kan spilles.

– Racet starter etter jul. Jeg tror ikke nervene spiller en stor rolle i desember, men de spiller en stor rolle i mars og april, messer manageren ifølge Daily Mail.

Mental styrke

Det var flere enn én ekspert som avskrev Arsenal fra gullkampen etter at laget var sjanseløst og tapte 0–3 hjemme mot Chelsea i slutten av november.

Siden den gang har Wengers skadeplagede lagmaskin vunnet fem og spilt én uavgjort på sine seks siste kamper.

Snuoperasjonen mot Liverpool, hvor laget lå under til pause og Wenger leverte et utbrudd i garderoben, har vært utpekt som et nøkkeløyeblikk.

– Det som skjedde, handlet mer om spillernes kvalitet og mentale styrke enn om min pauseprat. Spillerne har skjønt at de kan snu ting hvis de tror på det.

LES OGSÅ: Wenger vurderer bud på Cole

Tror på ligagull

Nå er det fire poeng opp til serieleder Chelsea, to opp til serietoer Manchester United – og Arsenal har kampen mot Bolton, som skulle vært spilt i kveld, til gode.

– Vi har spilt 19 kamper, og har 41 poeng, og hvis du ganger det med to, får du 82 poeng. Chelsea har spilt 20 kamper, og har 45 poeng. Ligamesteren kommer til å ligge rundt der – 82, 83, 84 poeng – men alle skal møtes en gang til.

Om han tror på gull?

– Jeg tror vi kan klare det, spesielt med spillerne som kommer tilbake etter skade, sier Wenger og hamrer fast:

– La oss være konsistente, så får vi se. Vi er i god form. La oss teste motstandernes motstand ved å levere sterke prestasjoner.

Personvernpolicy