Manchester City med rekordtap på 845 millioner

<span style="border-collapse: separate; color: #000000; font-family: 'Times New Roman'; font-size: medium; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; line-height: normal; orphans: 2; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px" class="Apple-style-span"><span style="border-collapse: collapse; color: #333333; font-family: verdana, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 11px" class="Apple-style-span">Manchester City's Carlos Tevez. Klubben har nå det største tap en fotballklubb i England har bokført noensinne. Foto: Scanpix<span class="Apple-converted-space"> <br></span></span></span>
Manchester City's Carlos Tevez. Klubben har nå det største tap en fotballklubb i England har bokført noensinne. Foto: Scanpix

<pManchester City har bokført et tap på 845 millioner kroner. Det er det største tap en fotballklubb i England har bokført noensinne.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Summen som ble offentliggjort på klubbens internettsider onsdag, inkluderer ikke sist sommers bruk av 117 millioner pund (1,06 milliarder kroner) på kjøpene av Emmanuel Adebayor, Kolo Toure, Carlos Tevez, Roque Santa Cruz og Joleon Lescott, men i summen som nå offisielt er bokført på tapssiden, inngår 450 millioner kroner som ble brukt på å hente den brasilianske duoen Robinho og Jo.

De kom til klubben samtidig som Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan overtok klubben i september 2008.

Omsetningen økte med seks prosent til 87 millioner pound (790 millioner kroner), og tilskuertallet økte til 42.890 fra et gjennomsnitt på 42.081 i det foregående året.

Spillerlønningene i Manchester City økte til 39,4 millioner pund (360 millioner kroner). Det er en økning fra 25,4 millioner pund året før.

På meldingen klubben sendte ut onsdag bekreftes det at eieren Sheikh Mansour har gjort om et aksjelån på 304,9 millioner pund (2,77 milliarder kroner) til egenkapital. Det er det samme Chelsea-eier Roman Abramovitsj gjorde i sin klubb.

Sjeiken har også tilført klubben 89,6 millioner pound i form av aksjer som tegn «på god vilje».

– Det finansielle resultatet avspeiler en periode i klubben som har vært preget av langsiktig planlegging og investeringer med tanke på å utvikle en fornuftig forretning for framtiden, heter det i en uttalelse fra klubbledelsen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus