Nektes å bruke penger fra spillersalg

<strong>INGEN MARSHALL-HJELP:</strong> Rafael Benítez får liten hjelp fra Liverpools amerikanske eiere til å styrke Liverpool-stallen i januar. Foto: AFP
INGEN MARSHALL-HJELP: Rafael Benítez får liten hjelp fra Liverpools amerikanske eiere til å styrke Liverpool-stallen i januar. Foto: AFP

<p– Det har ingenting med gjelden å gjøre, hevder kilder i klubben.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Den siste tidens resultater kan tyde på at Liverpools sportslige krise er over for denne gang, men ambisjonene har forlengst skiftet fra gullkamp til jakt på en Champions League-plass.

Nå får heller ikke manager Rafael Benítez penger til å forsøke å kjøpe seg tilbake til den ypperste toppstriden.

Selv ikke om spillere selges.

LES OGSÅ: Dagens overgangsnyheter fra Premier League

– Har ingenting med gjelden å gjøre

Tunge aviser som The Times og The Guardian skriver at Maxi Rodríguez er Liverpools eneste mål i januar, i tillegg til et mulig spillerlån.

Mens klubben i utgangspunktet ønsket Rodríguez på lån, for deretter å hente ham gratis som Bosman-spiller til sommeren, går det nå mot en overgang på 14 millioner kroner i januar. Hvis overgangen kommer i havn, vil han signere for halvannet år.

Liverpool skal ha en gjeld på nærmere 2,3 milliarder kroner. Kilder i klubben hevder overfor The Times at kjøpestoppen – selv om penger skulle rulle inn som følge av spillersalg – ikke har noe med gjelden å gjøre. Det er trolig påstander som vil møte motstand hos kritikere av eierne George Gillett Jr. og Tom Hicks.

Flere spillere på vei ut

Benítez ønsker imidlertid å låne en erstatter for skadede Glen Johnson. Samtidig nærmer Andrea Dossena, Andrej Voronin og Philipp Degen seg en exit fra Anfield.

Dossena forventes å gå til Napoli med det første, for 40 millioner kroner. Voronin er nær ved å signere for Dinamo Moskva, til prisen av 18 millioner kroner. Degen er ønsket i Tyskland, blant annet av Stuttgart.

Den fjerde spilleren som kan forlate Liverpool i januar, er Ryan Babel. Liverpool skal ha avslått et tilbud på 82 millioner kroner fra Birmingham. Prislappen ligger på 110 millioner.

Personvernpolicy