Dømt for «joikevold»

<pKrangel om joikekvalitet førte til at festdeltaker ble slått ned. Nå er en mann i 20-årene dømt for «joikevold» av Indre Finnmark tingrett.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann i 20-årene fra Tana er i Indre Finnmark tingrett dømt for å ha slått ned en festdeltaker etter at de ble uenige om kvaliteten på joiken til fornærmede.

Hendelsen ha skjedd på en fest i Tana kommune i desember 2008.

Under den fuktige festen skal fornærmede og noen andre ha brutt ut i joik. Dette fikk den tiltalte til å se rødt, og han proklamerte at de ikke kunne joike. Dette var imidlertid joikerne svært uenige i, og krangelen munnet ut i et slag som traff fornærmede under venstre øye slik at han måtte fraktes til lege for å sy tre sting, skriver avisen Finnmarken.

Tiltalte forklarte i retten at slaget ble utført som en panikkreaksjon på et kvelertak fra fornærmede, men retten konkluderte annerledes og mente slaget ikke var i nødverge.

20-åringen ble i retten funnet skyldig i ugjerningen og dømt til 36 timers samfunnsstraff eller 21 dagers fengsel, samt en bot på 3.000 kroner.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus