Se de unike bildene

KORONA: På dette bildet av Solens korona, viser fargene lysende gass fra ionisert jern som er lagt oppå et bilde tatt i vanlig, synlig lys (Foto: Habbal et.al.)
KORONA: På dette bildet av Solens korona, viser fargene lysende gass fra ionisert jern som er lagt oppå et bilde tatt i vanlig, synlig lys (Foto: Habbal et.al.)

<pFor første gang har man laget slike bilder av solen, ifølge romnettsted. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Disse bildene, som er tatt i 2006, 2008 og 2009 viser Solens korona - som vanligvis bare er synlig under totale solformørkelser.

Ifølge Romsenter.no er det mange ubesvarte spørsmål rundt Solens korona, men disse bildene kan være med å løse noen av gåtene.

Koronaen er viktig for å forstå hvordan romvær påvirker vårt samfunn, skriver nettstedet.

Dette er første gang det er konstruert bilder som gir en todimensjonal fordeling av elektrontemperatur og ioneladning i koronaen.

Bildene er tatt av astrofysikeren Adrian Daw ved NASAs Goddard Space Flight Center, sammen med et team ledet av forskeren Shadia Habbal fra University of Hawaii.

Solens korona er det ytterste laget av solatmosfæren. Dette laget består i hovedsak av hydrogengass. Temperaturen er mellom én og to millioner grader celsius.

Koronaen lyser så svakt at vi ikke kan se den til daglig, på grunn av det kraftige lyset fra Fotosfæren.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus