Mareritt for Fulham

STORSPILTE: Tuncay ga Stoke ledelsen og var banens beste før han måtte ut med pause da Stoke slo Fulham 3-2. Foto: AP

<pHangeland ut med skade i returen, Zamora ut med skade etter storform – og nok et bortetap.</p

(ABC Nyheter): Stoke–Fulham 3–2.

At man får lønn for hardt arbeid, er Fulham et utmerket eksempel på.

Men da Roy Hodgsons grovarbeidere gjestet Britannia Stadium i kveld, møtte de sine overgrovarbeidere.

I løpet av en smått sensasjonell første omgang dunket vertene inn tre mål – og begravde spenningen under snøen i Stoke-on-Trent.

I løpet av en nesten-sensasjonell annen omgang gravde Fulham den opp igjen – men det holdt ikke helt inn.

Om det kunne bli verre?

Javisst.

På toppen av elendigheten gikk Brede Hangeland av banen i pausen i sin retur etter skadeproblemer, med en føling med den samme kneskaden. Manager Hodgson håper imidlertid at forsvarskjempen snart er tilbake.

Verre kan det bli for formspissen Bobby Zamora, som måtte ut noen minutter etter pause med en skulderskade. Det er uklart hvor lang tid han risikerer å måtte tilbringe på sidelinjen.

– Det ble en veldig dyr dag for oss, når vi måtte bytte ut både Hangeland og Zamora med skade, i tillegg til tapet, sier Roy Hodgson ifølge Sky Sports.

Stokes målfest

Stoke fikk en drømmestart etter tolv minutter. Som så ofte før kom scoringen etter dødball.

Robert Huth vant den første duellen etter en corner, og styrte ballen til Tuncay – banens gigant før han måtte ut med skade rett før hvilen – som fra kort hold nikket kulen i nettet.

Kampen ble avgjort fra det 34. til det 37. minutt. Da scoret vertene to kjappe.

2–0: Abdoulaye Faye agerte panservogn inne i feltet, kom seg først på et langt frispark, og trykket ballen i mål.

3–0: Et flott angrep førte ballen til Mamady Sidibe, som skaffet seg plass og dunket ballen i mål.

Fulhams nesten-opphenting

Det kunne fort stått mer til pause – vertene fikk to gigantsjanser på overtid av første omgang – men etter hvilestunden overtok Fulham mer. Det holdt på å bli en ekstraordinær opphenting.

Etter en times spill ordnet Damien Duff en heldig redusering, via et Stoke-bein som etterlot keepervikar Simonsen uten muligheter. Og fem minutter før slutt scoret Clint Dempsey et kanonmål fra 25 meter, assistert av en nylig innbyttet Erik Nevland.

Men det var det. Fulham dro hjem uten gevinst.

Det er blitt en vane på bortebane. Forrige gang Fulham vant på uvant mark, var i serieåpningen mot kriserammede Portsmouth.

Det var imidlertid ingenting vanlig over Stokes tall i målprotokollen. Forrige gang laget scoret tre i én ligakamp, var i august 2008.

Men i kveld var det bare fryd og gammen. Seieren var den første på syv kamper, og sendte laget opp på 10. plass.

Fulham på plassen over er ligaens mest isolerte lag, bortsett fra tabelljumbo Portsmouth, med en avstand på fem poeng til plassen over og tre ned til kveldens triumfator.