Sikret norsk håndballseier

Landslagssjef Robert Hedin var fornøyd med dagens innsats mot Sverige. Foto: Scanpix

<pKjærkommen håndballseier mot Sverige lover godt for EM.</p

Steinar Ege storspilte mellom stengene og hjalp Norge til 24-20-seier over Sverige i landslagsturneringen i håndball tirsdag.

Deilig å slå Sverige

Norge vant alle sine tre kamper i turneringen og viser god form foran EM i slutten av januar. Landslagssjef Robert Hedins mannskap hadde en ledelse på fem mål (15-10) ved pause, men lot svenskene komme tettere innpå i annen omgang. De kuttet ledelsen til to mål, men nærmere kom ikke Sverige. Det var mye takket være en god Steinar Ege.

– Det er skjønt å slå Sverige. Vi gjorde en bra første omgang. Vi hadde litt problemer med 5-1-forsvaret deres, men løste det bedre etter hvert. Forsvaret var veldig bra, og Steinar Ege var veldig, veldig bra, sa Hedin til TV 2 Zebra etter kampen.

Ege Norges beste spiller

Kristian Kjelling syntes Norge viste gode takter mot svenskene. Han roste også Ege.

– Til tider var det kjempebra, men så surret vi en periode. Men heldigvis hadde vi Steinar bakerst, sa Kjelling til TV 2 Zebra.

Håndballgutta skal spille en ny turnering i Danmark til helgen som ledd i EM-oppkjøringen. De møter Tsjekkia fredag, Danmark lørdag og Slovenia søndag. Siste test før EM blir mot Sverige i Oslo Spektrum 16. januar.