Meny

Skrev om mafiaen – ble drept

Skrev om mafiaen – ble drept

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En journalist som hadde skrevet bok om organisert kriminalitet i Bulgaria, ble skutt og drept tirsdag.

Radioverten Boris «Bobi» Tsankov (30) ble skutt midt på lyse dagen i en travel gate i sentrum av Sofia. Hans to livvakter ble såret og fraktet til sykehus.

Ga ut mafiabok i november

Tsankov utga en bok i november i fjor der han skrev om sine forbindelser til toppfigurer i Bulgarias undergrunnsverden, deriblant narkotikabaronen Anton Miltenov, som ble drept i 2005. Boken avdekker kontakter mellom organisert kriminalitet og næringslivet i landet, som har store problemer med korrupsjon. Tsankov sier han mottok flere drapstrusler i forbindelse med utgivelsen. I 2006 overlevde han en bombeaksjon utenfor hjemmet sitt.

I 2008 ble en annen forfatter som skrev om Bulgarias kriminelle underverden, drept. Georgi Stoev var tidligere livvakt for organiserte kriminelle. EU-kommisjonen fordømte drapet på Tsankov tirsdag.

Ber myndighetene gripe inn

– Slike skyteepisoder er et pågående problem som trenger å bli tatt hånd om i Bulgaria. Vi håper bulgarske myndigheter vil straffeforfølge de skyldige så snart som mulig, sier Kommisjonens talsmann Mark Gray.

Bulgarske myndigheter har ikke klart å vise til særlige resultater i kampen mot organisert kriminalitet og korrupsjon og EU har stanset utbetalingen av støtte til Bulgaria med krav om bedring.

Bare én mafiaboss er blitt dømt siden kommuniststyrets fall i 1989, skriver nyhetsbyrået Reuters. Men forrige måned arresterte politiet mer enn 25 mennesker mistenkt for å ha bortført rike og kjente mennesker, i et sjeldent slag mot det kriminelle miljøet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus