Skrev om mafiaen – ble drept

Skrev om mafiaen – ble drept
Skrev om mafiaen – ble drept

<pEn journalist som hadde skrevet bok om organisert kriminalitet i Bulgaria, ble skutt og drept tirsdag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Radioverten Boris «Bobi» Tsankov (30) ble skutt midt på lyse dagen i en travel gate i sentrum av Sofia. Hans to livvakter ble såret og fraktet til sykehus.

Ga ut mafiabok i november

Tsankov utga en bok i november i fjor der han skrev om sine forbindelser til toppfigurer i Bulgarias undergrunnsverden, deriblant narkotikabaronen Anton Miltenov, som ble drept i 2005. Boken avdekker kontakter mellom organisert kriminalitet og næringslivet i landet, som har store problemer med korrupsjon. Tsankov sier han mottok flere drapstrusler i forbindelse med utgivelsen. I 2006 overlevde han en bombeaksjon utenfor hjemmet sitt.

I 2008 ble en annen forfatter som skrev om Bulgarias kriminelle underverden, drept. Georgi Stoev var tidligere livvakt for organiserte kriminelle. EU-kommisjonen fordømte drapet på Tsankov tirsdag.

Ber myndighetene gripe inn

– Slike skyteepisoder er et pågående problem som trenger å bli tatt hånd om i Bulgaria. Vi håper bulgarske myndigheter vil straffeforfølge de skyldige så snart som mulig, sier Kommisjonens talsmann Mark Gray.

Bulgarske myndigheter har ikke klart å vise til særlige resultater i kampen mot organisert kriminalitet og korrupsjon og EU har stanset utbetalingen av støtte til Bulgaria med krav om bedring.

Bare én mafiaboss er blitt dømt siden kommuniststyrets fall i 1989, skriver nyhetsbyrået Reuters. Men forrige måned arresterte politiet mer enn 25 mennesker mistenkt for å ha bortført rike og kjente mennesker, i et sjeldent slag mot det kriminelle miljøet.

Personvernpolicy