Meny

Kronvitne: Ann-Helen kjempet for livet

Siste sikre observasjon av Ann-Helen Karlsen (35) fra Søgne ble gjort på Tananger natt til 6. mars 2005.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aktoratets kronvitne forklarte seg inngående om det angivelige drapet på Ann-Helen Karlsen (35), andre dag av rettssaken mot Karlsens tidligere samboer.

Ann-Helen Karlsen (35)

*Siste sikre observasjon av Ann-Helen Karlsen (35) fra Søgne ble gjort på Tananger natt til 6. mars 2005.

*Trebarnsmorens ekssamboer (38) er tiltalt for å ha drept henne og dumpet liket.

*Saken mot 38-åringen startet mandag 4. januar i Stavanger tingrett med en utvidet meddomsrett på fem personer i stedet for tre, som er vanligst.

*Aktoratet hevder at Karlsen ble drept i en konteinerhavn i Risavika etter å ha gått tur med tiltalte og hans daværende forlovede.

*Det er forloveden, nå tiltaltes ekskone, som er hovedvitne i saken.

*Kvinnen har forklart at 38-åringen drepte Karlsen med en hammer og ved kvelning, før det nakne liket ble festet til betongelementer og dumpet i sjøen. (©NTB)

Før den 36 år gamle kvinnen skulle forklare seg måtte den tiltalte 38-åringen og en av hans bekjente forlate rettssalen i Stavanger tinghus og følge vitneforklaring på skjerm fra en annen sal. De to tilhører et tungt miljø, preget av kriminalitet og rus, og ifølge vitnets bistandsadvokat, Ørjan Eskeland, er kvinnen livredd represalier.

Les også: Tiltalte nekter straffskyld i Ann-Helen-saken

Siktet for drap på forsvunnet kvinne

Vitnet og 38-åringen, som var gift til 2008, var trolig de siste som så Ann-Helen Karlsen i live, 6. mars 2005. Karlsen, som var tidligere samboer av og hadde barn med tiltalte, var på besøk hos dem. På natten ble de tre enige om å gå en tur. 36-åringen forklarte at hun hadde drukket mye, men at hun ble klar av den friske, kalde lufta ute. Tiltalte, som skal ha gått litt i forveien kom plutselig mot henne, og hun trodde et øyeblikk at han skulle slå henne:

– Han kommer raskt inn mot meg, han er spent i ansiktet, hard i øynene og kikker på meg, løfter hammeren mot meg. Et kort stykke foran meg snur han og klasker hammeren i hodet på Lena [Kallenavnet til Ann-Helen], sa vitnet i retten.

Tydelig preget forklarte hun at hennes daværende samboer slo Karlsen gjentatte ganger, men at hun fremdeles var i live. Ifølge vitnet kjempet Karlsen kraftig imot. Han skal så ha kvalt henne og dumpet liket i sjøen ved hjelp av en betongkloss.

Den tiltalte mener at kvinnens forklaringer varierer:

– Jeg er helt lamslått av det hun sier, men det er ikke nytt for meg at hun forklarer seg. Jeg vil bare si at hun varierer veldig, og at det er store gap her, sier 38-åringen til NTB.

Aktoratets kronvitne skal fortsette sin forklaring etter lunsjpausen tirsdag.

Onsdag skal etter planen den tiltalte forklare seg i saken. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus