1400 passasjerer fanget under snøen

En kaldfront som er kommet inn over Kina fra Sibir har gitt ekstremkulde og kraftig snøfall nord i Kina hvor rundt 1400 togpassasjerer var fanget i snø i over ett døgn. Foto: Reuters.
En kaldfront som er kommet inn over Kina fra Sibir har gitt ekstremkulde og kraftig snøfall nord i Kina hvor rundt 1400 togpassasjerer var fanget i snø i over ett døgn. Foto: Reuters.

<p1400 kinesiske togpassasjerer var begravet under 3,1 meter snø i over ett døgn.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Ekstrem kulde og snøfall førte til en brå og langvarig stopp for mer enn 1400 togpassasjerer på vei fra Heilongjiang-provinsen til Indre Mongolia i Kina.

Opptil 3,1 meter snø førte til at alle de 15 vognene ble begravd i snøen og at alle dørene frøs igjen.

Til tross for at redningsmannskap straks ble tilkalt, tok det 25 timer før toget ble gravd fram og passasjerene endelig var ute.

Kraftig snøfall og temperaturer ned mot 34 minusgrader førte til at ytterligere 12 tog også måtte reddes i Indre Mongolia mandag.

Ifølge det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua deltok rundt 10.000 hjelpemannskaper, deriblant soldater, i arbeidet med å få gravd fram tog og biler fra de enorme snømengdene.

Myndighetene i Beijing har stengt skoler og utkommandert innbyggerne til snørydding etter at de nordlige delene av Kina er rammet av det voldsomme vinterværet. Vei- og flytrafikken er hardt rammet.

Lørdag og søndag falt det opp til 30 centimeter snø i den kinesiske hovedstaden og i storbyen Tianjin vel 100 kilometer lenger sørøst. Det er et halvt århundre siden disse delene av Kina opplevde en januar med slike snømengder.

Hjelpemannskap i ferd med å grave fram et tog dekket av snø i Indre Mongolia. Foto: Reuters / China Daily / Scanpix.Hjelpemannskap i ferd med å grave fram et tog dekket av snø i Indre Mongolia. Foto: Reuters / China Daily / Scanpix.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus