Forsvarer politiskudd

En politimann utenfor leiligheten i Tromsø der en mann ble skutt i låret av politiet mandag kveld. Foto: Ronald Johansen / iTromso.no / SCANPIX
En politimann utenfor leiligheten i Tromsø der en mann ble skutt i låret av politiet mandag kveld. Foto: Ronald Johansen / iTromso.no / SCANPIX

<pOg da skøt politiet ham i beinet. - Han gikk amok med øks, sier Politimesteren i Tromsø.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politimester Truls Fyhn i Tromsø støtter avgjørelsen til politifolkene som skjøt en mann (40) i låret mandag kveld. Situasjonen var uhåndterlig, sier han.

- Amok med øks

Først hogget mannen seg gjennom en dør. Deretter gikk han til angrep på to menn. Idet han hevet øksa over hodet, løsnet politifolkene skuddet som traff ham i låret.

– Det var en mann som nærmest gikk amok med øks. Han var aggressiv, utagerende og viste svært voldelige trekk. Situasjonen ble vurdert som meget farlig og alvorlig, sier Truls Fyhn til VG.

Episoden skjedde ved Ørretholmen, et boligkompleks for bostedsløse og rusmisbrukere i Tromsø, ved 20.30-tiden mandag.

Les hele saken: Politiet skjøt mann gjennom vinduet

– Politiet rykket ut etter melding om bråk, sier stasjonssjef Kurt Pettersen

Og det var ikke første gang. Senest i helgen måtte politiet rykke ut fordi mannen hadde oppført seg utagerende og truet med våpen, skriver Nordlys. Mannen er tidligere straffedømt.

Spesialenheten innkoblet

Spesialenheten for politisaker kommer til Tromsø tirsdag formiddag for å etterforske saken. Samtidig vurderer politiet om de skal sikte skuddofferet for drapsforsøk.

Han er fremdeles på sykehus, men avgjørelsen om siktelsen vil også bli fattet i løpet av tirsdag formiddag.

De to personene som ble truet med øks og kniv skal nå bringes inn til avhør.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus