Bombemann var trippelagent

Innbyggerne i Khost-provinsen er ikke ukjente med bombeangrep. Men sist var det CIA som ble angrepet av en selvmordsbomber ved basen i området. Foto: AP Photo/Nishanuddin Khan.
Innbyggerne i Khost-provinsen er ikke ukjente med bombeangrep. Men sist var det CIA som ble angrepet av en selvmordsbomber ved basen i området. Foto: AP Photo/Nishanuddin Khan.

<pUSA trodde de hadde rekruttert en dobbelagent. Så sprengte han basen deres og drepte sju CIA-agenter.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selvmordsbomberen som sprengte seg selv og sju amerikanske CIA-agenter i Afghanistan, viste seg å være en jordaner som opererte som trippelagent.

Ifølge NBC News var attentatmannen Human Khalil Abu-Mulal al-Balawi, en 36 år gammel lege som arbeidet for jordansk etterretning.

Balawi ble arrestert for over et år siden i Jordan, men etterretningstjenesten mente han var omskolert, og sendte ham derfor til Afghanistan og Pakistan for å infiltrere al-Qaida i samarbeid med CIA.

Han hadde imidlertid tydeligvis likevel ikke forlatt al-Qaida. Ifølge vestlige kilder tok han kontakt med sin jordanske kontaktmann på den amerikanske basen i Khost-provinsen og sa han straks trengte å møte CIA-laget.

Da han kom til møtet, utløste han bomben han hadde rundt livet og drepte både sin jordanske kontaktmann og sju CIA-folk, inkludert den kvinnelige lederen for CIA-laget.

Attentatet bidro til å avsløre det nære samarbeidet mellom CIA og Jordans etterretningstjenester i Afghanistan, som både USA og Jordan ønsket å holde mest mulig skjult av hensyn til Jordans renommé i den arabiske verden

LES OGSÅ:

- Amerikansk etterretning er uvitende om Afghanistan
Fem vestlige soldater drept i Afghanistan
Avvist av nasjonalforsamlingen
Norske soldater drepte opprører
Tre kjemper om å erstatte Eide i Afghanistan
FN: - Sivile drept i nattangrep
CIA-agenter drept i Afghanistan
Gransker NATO-angrep i Afghanistan
Åtte amerikanere drept
Trengs ti ganger så mange soldater

Personvernpolicy