Meny

– Økt press på Jemen til utlevering i Martine-saken

Fakkeltoget for Martine Vik Magnussen fra Stortinget til Utenriksdepartementet. Foto: Lise Åserud / Scanpix .

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det internasjonale nyhetsbildet tilsier at det nå blir mer press på Jemen til å utlevere mannen som er ettersøkt for drapet på Martine Vik Magnussen, mener familiens rådgiver.

– Fordi Jemen nå er på topp i det internasjonale nyhetsbildet, vil Martine-saken om kort tid trolig eksplodere i amerikanske og arabiske medier, sier sikkerhetsanalytiker Arne Elias Corneliussen til Aftenposten.

Han er engasjert som rådgiver for Martines far og han er talsmann for Magnussen-familien. Hans budskap til Jemen er å sørge for at Farouk Abdulhak blir utlevert til britisk politi.

– Det er viktig å kommunisere tydelig at tiden nå er inne til å få ham til London snarest mulig, og at det haster med en slik løsning dersom saken ikke skal bli en enda større internasjonal belastning for den mistenktes familie og for Jemens lederskap, sier Corneliussen.

Han viser til at det i USA og i Jemens arabiske naboland foreløpig er ukjent at myndighetene lar sønnen til en venn av presidenten slippe unna utlevering og etterforskning for mistanke om drap og voldtekt i London.

Saken har ikke vært framme i jemenittiske medier siden en regjeringskontrollert avis kort omtalte den etter drapet i 2008, ifølge Corneliussen.

Utenriksdepartementet ser imidlertid ingen umiddelbar sammenheng mellom det internasjonale nyhetsbildet og en eventuell utlevering av Farouk Abdulhak.

– Norge presser på der det er mulig for at den antatt skyldige skal stilles for retten. Men vi ser ingen direkte sammenheng mellom mulighetene for det og det som nå skjer i Jemen, sier kommunikasjonsrådgiver Bjørn Svenungsen i UD. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus