Meny

Vannet fosset i halvannen time på Grønland

Vannet flommet ut over området ved Tøyenbekken og deler av Grønlandsleiret i Oslo tidlig tirsdag morgen. Gatene ble ufremkommelige for både biler og busser, etterhvert fikk man åpnet kumlokkene som var nediset, og oppryddingen kunne begynne. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brudd på en vannledning førte til at store vannmasser fosset tirsdag morgen utover gatene og inn i kjellerne på Grønland i Oslo sentrum.

Brannvesenet ble varslet om vannlekkasjen rett før klokka 6 tirsdag morgen. Først ved 7.30-tida ble det bekreftet at lekkasjen var stanset.

- Det var brudd i en vannledning og det komme vann opp ved Nylandsveien /Lakkegata, opplyser Erik Schmidt i vann- og avløpsetaten til ABC Nyheter.

- En del av leilighetene i Lakkegata har fått stengt av vannet, men vi regner med at alt skal være i orden igjen innen i ettermiddag.

Fryser

Vannet er i ferd med å fryse til. Kummene er stengt av snø og is, og vannet finner dermed ikke veien ned i kloakksystemet, slik det skal.

– I stedet har det lekket en del inn i garasjeanlegg, butikker og kjellere, og vi har nå begynt arbeidet med å få det ut igjen.

Men de har ikke oversikt over hvor mange som har fått vannskader.

Strør

Mannskaper fra Oslo Vei er tilkalt for å strø oppå vannet som etter hvert har frosset til på veiene. Men det er svært glatt i området.

Politiet stengte av Tøyenbekken ved Schweigaards gate. Grønland er stengt mellom Åkebergveien og Christian Krohgs gate.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus