Meny

30.000 utenlandspensjonister må betale mer skatt

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

30.000 utenlandspensjonister blir trukket 15 prosent i kildeskatt fra januar fordi de ikke har sendt inn bevis for at de skatter til et annet land.

– Kildeskatt vil bli trukket fra januar for de som ikke har dokumentert at de betaler skatt til et annet land, sier informasjonsdirektør Lise Halvorsen i Skattedirektoratet til VG.

Skatteetaten sendte i høst brev til 35.000 norske pensjonister bosatt i utlandet, og som nå omfattes av regelen om kildeskatt.

– Mellom 4.000 og 5.000 har svart, men mange har ikke sendt tilstrekkelig dokumentasjon og vil få et nytt brev fra oss, sier Halvorsen.

Norske pensjonister som nå skatter til Spania, skal ikke betale kildeskatt til Norge. Men inntil de har dokumentert at de er utflyttet til Spania og betaler skatt der, blir de likevel trukket kildeskatt, måned for måned.

Regjeringen har imidlertid lovet dem rask tilbakebetaling så snart dokumentasjonen er godkjent. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus