- Klubben trenger det

<p><strong>Vil tilbake:</strong> Phil Neville (t.v.) kjemper her med Frank Lampard i fjorårets finale i FA-cupen. Det vil Neville gjerne være med på igjen. (Foto: Scanpix)</p><p> </p>
Vil tilbake: Phil Neville (t.v.) kjemper her med Frank Lampard i fjorårets finale i FA-cupen. Det vil Neville gjerne være med på igjen. (Foto: Scanpix)  

<pWembley-tur vil bli et kjempeløft for Everton</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Everton tok seg videre til FA-cupens fjerde runde med 3-1 over Carlisle United. Bak det sterke, men noe flatterende resultatet skjulte det seg en jevnere kamp. Til fansens og managerens glede var Phil Neville tilbake på banen fra start etter lang tids skadefravær. Kapteinen gleder seg nå til mer fotball, både i hjemlige turneringer og i Europa.

- De ga oss en hard kamp, og vi spilte ikke så bra som vi har i det siste. Vi slet i tredje runde i fjor og, men tok oss videre. Da endte vi opp i finalen. Målet er å komme til finalen igjen, vi trenger en sånn opptur igjen. Cup-eventyret i fjor inspirerte hele klubben, sier Neville til Premier Leagues nettsted.

Sesongen startet litt tungt for «The Toffees», med blant annet skader på nøkkelspillere. Nå har flere av dem returnert fra skade og Everton sikter nå oppover på tabellen.

- Vi ser lys i enden av tunnelen, med spillere som kommer tilbake fra skade. Nå må vi bare fortsette å vinne kamper. De kommende månedene blir viktige for oss, med Premier League, cupen og spill i Europa. Kommer vi oss gjennom det uten for mye slitasje kan vi virkelig slå fra oss siste halvdel av sesongen, sier den tidligere Manchester United-spilleren.

I fjorårets finale ble Chelsea for sterke for Everton, men for den blå halvdelen av Liverpool var det likevel et stort løft. På ferden mot en ny finale møter Everton vinneren av omkampen mellom Nottingham Forest og Birmingham City. Uansett hvem de møter blir det ingen lett kamp. Begge lagene er i strålende form, og Birmingham har overrasket alle i Premier League og ligger på åttende plass. En divisjon lenger ned er Nottingham på sin side ubeseiret siden slutten av september.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus