Meny

Rowland S. Howard er død

Rowland S. Howard (til venstre) fra det australske postpunkbandet The Birthday Party med Nick Cave (til høyre) i spissen, er død. Foto: promo

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nick Caves tidligere bandkompis er død.

(ABC Nyheter): Gitaristen Rowland S. Howard, gitarist i det legendariske australske postpunkbandet The Birthday Party, hvor han spilte sammen med blant andre Nick Cave og Mick Harvey, er død, 50 år gammel.

Var syk i en årrekke

Howard har vært syk i flere år, og ventet på en levertransplantasjon da han gikk bort 30. desember, melder XFM.com . Kort tid før sin død avslørte Melbourne-musikeren til Rolling Stone Magazine at legene hadde maks hadde gitt ham et par år til å leve, men spådommen slo altså ikke helt til.

Rowland S. Howard ga ut sitt andre soloalbum «Pop Crimes» så sent som i oktober, og utgivelsen ble møtt med gode kritikker fra anmeldere verden rundt.

Spilt med mange

Foruten sin fortid som Nick Caves bandkollega i The Birthday Party har Howard også spilt i These Immortal Souls og ellers jobbet med størrelser som Lydia Lunch og Nikki Sudden.

The Birthday Party var operative i perioden 1977-83 og ga under dette navnet ut to studioalbum; «Players On Fire» i 1981 og «Junkyard» i 1982. Før de tok dette navnet, kalte de seg The Boys Next Door og ga også ut et album i 1980 under dette navnet.


Mørkt og dystert

The Birthday Party er beskrevet som et av de mørkeste og dystrete psykedeliske bandene som dukket opp i kjølvannet av punken, men har til tross for liten kommersiell suksess vært referert til som en inspirasjonskilde til mange etterfølgere, inkludert The Jesus And Mary Chain, My Bloody Valentine, Dinosaur Jr., 16 Horsepower, Tindersticks og Cocteau Twins.

Blant avleggerne som kan knyttes til The Birtday Party finner vi naturligvis Nick Cave And The Bad Seeds og These Immortal Souls, men også tyske Einstürzende Neubauten.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus