Nektet skyld for overlagt drap på Vollheim gård

<font face="Myriad, Arial, Helvetica, Geneva, Swiss, SunSans-Regular" class="Apple-style-span">Ny ankeforhandling etter drapene på Vollheim gård i Søndre Land startet mandag i Eidsivating lagmannsrett på Hamar. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX.</font>
Ny ankeforhandling etter drapene på Vollheim gård i Søndre Land startet mandag i Eidsivating lagmannsrett på Hamar. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX.

<pAlle fire tiltalte nektet nok en gang straffskyld for drapet på Ragnar B. Abrahamsen da andre ankerunde etter drapene på Vollheim gård startet i Eidsivating lagmannsrett mandag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ole Kristian Bjørnsen har erkjent at han drepte Abrahamsen inne i låven på gården i Søndre Land, men nekter for at det var planlagt. Søskenparet Berit og Knut Arne Thorstensen og Knut Keiko Kaasastul nekter for at de har vært med på planleggingen av drapet som skjedde i romjulen 2007.

Av de opprinnelig fem tiltalte i saken, sitter fire på tiltalebenken i den andre ankesaken i lagmannsretten. Fagdommerne i forrige runde mente bevisene om overlagt drap på Ragnar B. Abrahamsen ikke hold til domfellelse. Derfor ble juryens kjennelse om skyld satt til side i høst.

Påtalemyndigheten mener derimot at alle de fire hadde en rolle i drapet som er beskrevet som en henrettelse. Abrahamsen ble skutt inne i låven på gården på kloss hold med flere skudd fra en finkalibret rifle.

Politiet fikk først vite om drapet da Kaasastul ble pågrepet og avhørt for biltyverier i januar 2008. Siden kom også opplysninger om at enda et drap var blitt begått året før. I brønnen på gården ble liket av Jan Petter Aarstad funnet under søppel og skrot som var blitt kastet oppå ham. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus