Meny

Tiltalte nekter straffskyld i Ann-Helen-saken

Det er letet og søkt etter Ann-Helen Karlsen, men hun er fortsatt ikke funnet. Foto: Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

38-åringen som er tiltalt for å ha drept Ann-Helen Karlsen i 2005 nektet straffskyld da saken mot ham startet i Stavanger tingrett mandag.

Ann-Helen-saken

*Siste sikre observasjon av Ann-Helen Karlsen (35) fra Søgne ble gjort på Tananger natt til 6. mars 2005.

*Trebarnsmorens ekssamboer (38) er tiltalt for å ha drept henne og dumpet liket.

*Saken mot 38-åringen startet mandag 4. januar i Stavanger tingrett med en utvidet meddomsrett på fem personer i stedet for tre, som er vanligst.

*Aktoratet hevder at Karlsen ble drept i en konteinerhavn i Risavika etter å ha gått tur med tiltalte og hans daværende forlovede.

*Det er forloveden, nå tiltaltes ekskone, som er hovedvitne i saken.

*Kvinnen har forklart at 38-åringen drepte Karlsen med en hammer og ved kvelning, før det nakne liket ble festet til betongelementer og dumpet i sjøen. (©NTB)

Tiltalen mot 38-åringen består av ni tiltalepunkter, inkludert drapet på Karlsen, drapsforsøk mot 38-åringens ekskone og flere voldtekter mot en kvinne i perioden 1999 til 2000. Mannen nektet straffskyld for disse tre punktene, melder Stavanger Aftenblad. Han erkjente deretter delvis straffskyld for å ha oppbevart 1,5 kilo amfetamin og straffskyld for de fem siste punktene, som inkluderer ulovlig besittelse av flere våpen og promillekjøring.

Les også: Siktet for drap på forsvunnet kvinne | ABC Nyheter

Forsvant i 2005

38-åringen og hans ekskone er de siste som så trebarnsmoren Ann-Helen Karlsen i live, natt til søndag 6. mars 2005. De to forklarte først at Karlsen dro fra hjemmet deres i Tananger, men i 2008, etter samlivsbruddet, kontaktet ekskona politiet og endret forklaring. Hun fortalte da at hun hadde vært øyenvitne til at 38-åringen drepte Karlsen med hammer og at han deretter dumpet liket i sjøen. Liket er for øvrig ikke funnet, tross gjentatte søk.

Lettet da han ble siktet

Den savnede kvinnens mor, Hildur Karlsen, forteller om en vanskelig tid etter at datteren forsvant.

- Samtidig har jeg gått og ventet på en løsning og har aldri gitt opp håpet om at hun vil bli funnet en dag. Klarer politiet å få hull på byllen, er det kjempebra, sa moren til Aftenbladet da siktelsen ble kjent.

Aktor, statsadvokat Tormod Haugnes, har tatt forbehold om å legge ned påstand om forvaring og lovens strengeste straff, 21 års fengsel. Han hadde sitt åpningsforedrag før forsvarerne mandag formiddag.

Det er satt av fem uker til saken i Stavanger tingrett.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus