Tiltalte nekter straffskyld i Ann-Helen-saken

Det er letet og søkt etter Ann-Helen Karlsen, men hun er fortsatt ikke funnet. Foto: Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
Det er letet og søkt etter Ann-Helen Karlsen, men hun er fortsatt ikke funnet. Foto: Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX

<p38-åringen som er tiltalt for å ha drept Ann-Helen Karlsen i 2005 nektet straffskyld da saken mot ham startet i Stavanger tingrett mandag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ann-Helen-saken

*Siste sikre observasjon av Ann-Helen Karlsen (35) fra Søgne ble gjort på Tananger natt til 6. mars 2005.

*Trebarnsmorens ekssamboer (38) er tiltalt for å ha drept henne og dumpet liket.

*Saken mot 38-åringen startet mandag 4. januar i Stavanger tingrett med en utvidet meddomsrett på fem personer i stedet for tre, som er vanligst.

*Aktoratet hevder at Karlsen ble drept i en konteinerhavn i Risavika etter å ha gått tur med tiltalte og hans daværende forlovede.

*Det er forloveden, nå tiltaltes ekskone, som er hovedvitne i saken.

*Kvinnen har forklart at 38-åringen drepte Karlsen med en hammer og ved kvelning, før det nakne liket ble festet til betongelementer og dumpet i sjøen. (©NTB)

Tiltalen mot 38-åringen består av ni tiltalepunkter, inkludert drapet på Karlsen, drapsforsøk mot 38-åringens ekskone og flere voldtekter mot en kvinne i perioden 1999 til 2000. Mannen nektet straffskyld for disse tre punktene, melder Stavanger Aftenblad. Han erkjente deretter delvis straffskyld for å ha oppbevart 1,5 kilo amfetamin og straffskyld for de fem siste punktene, som inkluderer ulovlig besittelse av flere våpen og promillekjøring.

Les også: Siktet for drap på forsvunnet kvinne | ABC Nyheter

Forsvant i 2005

38-åringen og hans ekskone er de siste som så trebarnsmoren Ann-Helen Karlsen i live, natt til søndag 6. mars 2005. De to forklarte først at Karlsen dro fra hjemmet deres i Tananger, men i 2008, etter samlivsbruddet, kontaktet ekskona politiet og endret forklaring. Hun fortalte da at hun hadde vært øyenvitne til at 38-åringen drepte Karlsen med hammer og at han deretter dumpet liket i sjøen. Liket er for øvrig ikke funnet, tross gjentatte søk.

Lettet da han ble siktet

Den savnede kvinnens mor, Hildur Karlsen, forteller om en vanskelig tid etter at datteren forsvant.

- Samtidig har jeg gått og ventet på en løsning og har aldri gitt opp håpet om at hun vil bli funnet en dag. Klarer politiet å få hull på byllen, er det kjempebra, sa moren til Aftenbladet da siktelsen ble kjent.

Aktor, statsadvokat Tormod Haugnes, har tatt forbehold om å legge ned påstand om forvaring og lovens strengeste straff, 21 års fengsel. Han hadde sitt åpningsforedrag før forsvarerne mandag formiddag.

Det er satt av fem uker til saken i Stavanger tingrett.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy