Meny

Storbrann raserte idrettsbygg

Dette bildet ble tatt under en time etter at brannvesenet fikk melding om brannen i Balsfjordhallen. (Foto: Jens Olav Løvlid)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Idrettshall og samfunnshus opp i røyk i natt.

Tusenvis av dugnadstimer gikk opp i røyk da Balsfjordhallen med idrettshall, samfunnshus og klubbhus brant ned til grunnen søndag kveld.

Brannen startet ved 21.30-tiden, og politiet ble varslet kort tid etter. En halvtime senere begynte tak og vegger å falle sammen. Heldigvis var det ikke folk i bygget da brannen startet, men omkring 60 naboer måtte evakueres på grunn av røyk og giftig gass. De er hos familie, venner og bekjente, men kan forhåpentlig flytte tilbake i løpet av mandagen.

– Det siver fortsatt røyk ut fra bygget, som for en stor del består av isopor, men røyken er avtakende, sier politioverbetjent Katrine Grimnes ved Bardu, Målselv og Balsfjord lensmannskontor.

– Lensmannen skal i formiddag ha et orienteringsmøte med kommunen, sier Grimnes til NTB.

Dugnad

Den gamle skolen som ligger i nærheten, må også holdes stengt mandag.

Balsfjordhallen på Moan på Storsteinnes huset både idrettshall, samfunnshus og klubbhus. Siden nyskolen på Storsteinnes først tas i bruk i april, ble det drevet undervisning i lokalene som nå har brent ned.

– Jeg regner med at det skal gå greit å finne andre lokaler hvor det kan drives undervisning, sier Balsfjord-ordfører Gunda Johansen, som sier brannen går hardt inn på de om lag 1.000 innbyggerne i bygda.

– Brannen er ekstra sørgelig og vanskelig å godta fordi idrettshallen er bygd på dugnad, sier hun til NRK.

Frosne slanger

Mandag formiddag ble det fortsatt drevet etterslukking i brannområdet.

Les også: Idrettshall, samfunnshus og klubbhus brant ned | ABC Nyheter

Brannmannskaper fra Tromsø og Målselv hjalp brannvesenet fra Balsfjord med å få kontroll over flammene, men klarte ikke å hindre at brannen ødela hele bygningen. Kulda gjorde også slukningsarbeidet vanskelig.

– Det har vært 15 minusgrader, så kaldt at slangekoblinger og strålerør fryser. I tillegg hadde bygningen høye vegger, noe som gjorde at det var vanskelig å komme til brannkilden, sier utrykningsleder i Balsfjord brannvesen, Hans Hugo Henriksen.

Politiet setter i gang med teknisk etterforskning så snart brannstedet har kjølnet av. Så langt er det ingenting som tyder på at brannen var påsatt, men politiet holder alle muligheter åpne.

– Vi skal avhøre flere vitner, men de må hvile ut først. Foreløpig vet vi heller ikke hvor i bygget brannen startet, sier politioverbetjent Katrine Grimnes. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus