Snø og is skaper vansker nord i Kina

Innbyggerne i Beijing måker snøen bort fra gatene. Det meldes om enda mer snø i dagene som kommer. Foto: AFP PHOTO/ LIU Jin.
Innbyggerne i Beijing måker snøen bort fra gatene. Det meldes om enda mer snø i dagene som kommer. Foto: AFP PHOTO/ LIU Jin.

<pMyndighetene i Beijing har stengt skoler og utkommandert innbyggerne til snørydding etter at de nordlige delene av Kina er rammet av voldsomt vintervær. Vei- og flytrafikken er hardt rammet.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag og søndag falt det opp til 30 centimeter snø i den kinesiske hovedstaden og i storbyen Tianjin vel 100 kilometer lenger sørøst. Det er et halvt århundre siden disse delene av Kina opplevde en januar med slike snømengder.

– Lave temperaturer og isdekkede veier vil trolig skape store problemer i den lokale trafikken, spådde sjefen for trafikkmyndighetene i Beijing, Song Jiangao. Men til nå er det få tegn til at vinterværet vil skape samme kaos som under kuldebølgen i 2008.

En kaldfront som er kommet inn over Kina fra Sibir kan gi nye kulderekorder i Hebei-provinsen nordøst i Kina og i Indre Mongolia, sier meteorologene. Her blir det spådd temperaturer ned til mellom 20 og 32 kuldegrader.

Snø og is kan føre til at maten blir dyrere for mange kinesere, fordi mange drivhus er ødelagt av snømassene og transporten går tregere. Innbyggere i Beijing klager ifølge nyhetsbyrået Reuters allerede over økte priser på grønnsaker.

I den sørkoreanske hovedstaden Seoul falt det omkring 26 centimeter snø mandag, det største snøfallet siden man begynte å holde regning i 1937, ifølge den koreanske meteorologiske administrasjonen.

Teppet av tykk, hvit snø forårsaket innstillingen av flere dusin innenriks flygninger, og omkring 40 internasjonale flygninger ble forsinket, melder luftfartsmyndighetene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus