Meny

Tolv tatt etter skyting mot politiet

Tolv personer er nå arrestert etter skuddene mot en politipatrulje søndag. FOTO: Anders Evjen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To ganger ble det natt til søndag skutt mot politibilen i Nedre Eiker i Buskerud. Først tre til fem skudd mot førersiden, deretter to til tre skudd mot passasjersiden.

Politiet forsøkte å stanse en bil som kjørte uten kjennetegn mellom Solbergelva og Krokstadelva i Nedre Eiker. I stedet for å stoppe, tok føreren av bilen fram et våpen og skjøt tre eller fire skudd mot politifolkene.

Deretter kjørte bilen av gårde i stor fart. I løpet av en forholdsvis kort biljakt ble det igjen løsnet skudd mot politiet, denne gangen av en av passasjerene.

To arrestert

På en pressekonferanse mandag opplyste politiet at tolv personer er pågrepet. To personer er arrestert og siktet for hendelsen. De er fortsatt ikke ferdig avhørt. Det er derfor ikke avgjort når de blir fremstilt for fengsling, ifølge NTB.

Både kvinner og menn er blant de pågrepne, og alle de tolv er en del av det kriminelle miljøet i Nedre Eiker.

- Det er pågrepet tolv stykker. Men to av de tolv er knyttet direkte til hendelsen. De var i bilen da skuddene falt, sier lensmann Torill Sorte til ABC Nyheter.

De andre ti er siktet for forskjellige forhold som har med narkotika og ulovlig våpenbesittelse å gjøre. Fengslingsmøtene for de ti starter trolig tirsdag.

Et våpen funnet

Sorte sier det er usikkert om det var flere enn de to i bilen.

- Har begge to løsnet skudd?

- Det er disse to vi mener er de som står bak handlingen. Men vi har ikke fått avhørt dem ennå, sier Sorte.

Den foreløpige siktelsen går ut på overtredelse av narkotikalovgivningen og/eller for ulovlig besittelse av våpen, og for vold mot offentlig tjenestemann. Begge de to som skal ha sittet i bilen er etniske nordmenn.

Politiet mener skuddene var skarpe. Ingen av dem traff imidlertid politibilen.

Et våpen er funnet, men Sorte ønsker ikke å kommentere hva slags våpen dette er og om det ble benyttet ved skytingen mot politipatruljen.

Les mer: Vitner har meldt seg etter skudd mot politibil | ABC Nyheter

Prioritert sak

– Hele politidistriktet har vært involvert i søket etter bilen og gjerningsmennene. Det er utført en kjempejobb, og det er hyggelig å jobbe i et distrikt med så mye kompetanse, sa Sorte.

Hele søndag ble det søkt etter den eller de som skjøt mot politipatruljen, både med store styrker og med helikopter.

Lensmann Torill Sorte sier at lensmannskontoret og politidistriktet har relativt gode kunnskaper om kjente kriminelle i sitt distrikt, og i løpet av dagen ble i alt 12 personer – inkludert de to siktede – hentet på fem-seks adresser og brakt til avhør. På grunnlag av disse avhørene og av andre opplysninger kunne man derfor gå til to pågripelser mandag morgen.

Bilen man mener de to brukte, er funnet i Drammen og underkastes nå tekniske undersøkelser. Kjøretøyet kan knyttes til de to siktede, sier lensmann Torill Sorte.

Politimester Christine Fosse i Søndre Buskerud politidistrikt sier at saken er meget alvorlig.

– At en politibil i et rutineoppdrag blir beskutt er ikke noe vi kan akseptere, sier hun.

Les mer: Saumfarer krimmiljøet etter skyteepisode | ABC Nyheter

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus