Minnestund for fjorårets omkomne i trafikken

Lys til ettertanke ble arrangert av Trygg Trafikk i Stokke kommune søndag kveld. Hundrevis av fakler og åtte lysende søyler langs E18 skal minne oss om de åtte personene som mistet livet i vestfoldtrafikken i 2009. (Foto: Scanpix)
Lys til ettertanke ble arrangert av Trygg Trafikk i Stokke kommune søndag kveld. Hundrevis av fakler og åtte lysende søyler langs E18 skal minne oss om de åtte personene som mistet livet i vestfoldtrafikken i 2009. (Foto: Scanpix)

<pTrygg Trafikk i Vestfold arrangerte søndag sin årvisse lysmarkering for å minnes fjorårets ofre i trafikken.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stokke/Oslo (NTB-Per-Helge Berg): Markeringen fant sted ved Borgekrysset på E18 i Stokke i Vestfold.

I år markerte åtte lysende søyler antall omkomne i trafikken i Vestfold i 2009, og hundrevis av fakler, som markerte antall skadde, ble tent da pårørende, politi, brannmenn og redningsmannskaper gikk i fakkeltog over E18.

Rundt 250 personer trosset kulden denne søndagskvelden.

Synliggjør

– Det var noen færre enn det som har vært vanlig de siste årene, og vi ser gjerne at flere deltar på markeringen. Mange av dem som kommer får en helt spesiell opplevelse når de ser alle faklene som brenner og vet hvorfor. Det er med på å synliggjøre hvor mange som faktisk omkommer og blir skadd i trafikken. Jeg snakket i kveld med noen som har vært med på dette tolv ganger, sier Mette Magnussen i Trygg Trafikk i Vestfold til NTB.

Politimester Benedicte Bjørnland holdt appell før fakkeltoget gikk ned til E18 og deretter til Skjee kirke hvor det ble holdt minnestund ved biskop Laila Riksaasen Dahl.

Mange ble beveget da journalist Ellen Bering i Tønsbergs Blad holdt en tale på vegne av de pårørende. Bering mistet selv en sønn i en bilulykke for flere år siden.

Nedgang

Foreløpige tall fra Utrykningspolitiet viser at 214 mennesker mistet livet i trafikken i 2009. Dette er det laveste tallet siden 1950-årene og en nedgang på 14 prosent fra i fjor.

– Det viser at vi er på rett vei, men det går likevel utrolig sakte. Det vil ta tid å få redusert tallene på omkomne enda mer, men med enkle forholdsregler som å holde fartsgrensene, kjøre rusfritt og bruke bilbelte, så kan alle være med på å nå målet, mener Magnussen.

Det var for 16. år på rad at Trygg Trafikk gjennomførte minnemarkeringen «Lys til ettertanke», som arrangeres i samarbeid med en lang rekke organisasjoner og offentlige etater.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus