Anmelder familien som hindret ambulansen

Politi og ambulanse utenfor en bygård på Tøyen i Oslo søndag, der familien nektet ambulansepersonell å komme inn til en kvinne som hadde fått et illebefinnende. Kvinnens liv sto ikke til å redde.<br>(Foto: Morten Holm / SCANPIX)
Politi og ambulanse utenfor en bygård på Tøyen i Oslo søndag, der familien nektet ambulansepersonell å komme inn til en kvinne som hadde fått et illebefinnende. Kvinnens liv sto ikke til å redde.
(Foto: Morten Holm / SCANPIX)

<pFlere personer vil bli anmeldt etter ambulansebråket på Tøyen søndag. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Familien til en 62 år gammel kvinne som døde av hjertesvikt, mener hjelpen kom for sent.

Les også: Familien hindret ambulanse - kvinne døde

Ambulansepersonell rykket ut til en leilighet på Tøyen i Oslo, etter melding om at en 62 år gammel kvinne hadde fått et illebefinnende.

– Ifølge ambulansepersonellet kom nødmeldingen i 11.30-tiden. De ankom stedet ti minutter seinere, forteller Oddleif Sveinungsen ved Sentralvakta i Oslo politidistrikt til NTB.

Nektet å slippe inn

Helsearbeiderne ble av 62-åringens pårørende nektet å slippe inn i boligen da de kom til stedet.

– De pårørende hevdet at ambulansen kom for sent, og møtte ambulansepersonellet med truende atferd. De nektet å slippe hjelpen inn. Ambulansepersonellet følte situasjonen så truende at de trakk seg tilbake og tilkalte politiet, forteller Sveinungsen.

– Hadde bare ambulansen kommet i tide, hadde det ikke vært noe problem, sier et barnebarna til den avdøde kvinnen til VG Nett.

Én patrulje rykket først ut til stedet.

– De ble møtt med samme oppførsel og tilkalte flere patruljer dit, sier Sveinungsen.

Etter hvert ankom flere av kvinnens slektninger, og det oppsto basketak mellom politi og pårørende. Ifølge Dagbladet.no ble det ropt «vi skal drepe dere» til politi- og ambulansepersonell.

Erklært død

To personer ble anholdt av politiet i en politibil mens helsearbeiderne og politiet omsider kom seg inn i boligen.

– Det ble forsøkt gjenopplivning av kvinnen. Legen på stedet erklærte henne død av hjertesvikt like etter, forteller Sveinungsen.

Politiet har etterforsket saken ferdig, og vil anmelde flere av den avdødes familiemedlemmer for truende atferd.

– Saken vil ikke etterforskes videre. Det er mulig at familiens oppførsel kan ha kommet som konsekvens av sjokk, men dette var en reaksjon vi mener strekker seg langt utover det normale. Det foreligger derfor anmeldelse for truende atferd mot tjenestemenn. Men vi har ikke grunn til å tro at dette kan ha forårsaket kvinnens død, sier Sveinungsen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus