Meny

Saumfarer krimmiljøet etter skyteepisode

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Buskerud saumfarer narko- og voldsmiljøet i Buskerud for å komme til bunns i hvem som avfyrte skudd mot en politibil natt til søndag.

– Vi jobber opp mot opplysninger som har kommet inn, og vi har satt i gang med å kontakte gamle kjenninger av politiet som kan knyttes til vinningskriminalitet, narko- og voldsmiljøet i Buskerud, sier Nedre Eiker-lensmann Torhild Sorte til NTB.

Ved 16.30-tiden søndag var fortsatt ingen pågrepet i saken.

– Vi er i ferd med å sjekke flere mistenkte. Etterforskningen vil fortsette utover dagen og kvelden søndag. Jeg har tro på at vi kommer til å løse denne saken, fortsetter hun.

Store styrker

Natt til søndag i 0.30-tiden forsøkte politiet å stanse en sølvgrå Mercedes sedan som kjørte uten registreringsskilt i et boligområde i nærheten av Nedre Eiker kirke. To personer satt i bilen.

I stedet for å stanse, avfyrte sjåføren tre eller fire skudd mot politibilen. Deretter kjørte bilen av gårde i stor fart. I løpet av en forholdsvis kort biljakt ble det igjen løsnet skudd mot politiet, denne gangen av en av passasjerene.

Patruljen fikk ikke notert seg registreringsmerket på bilen eller hvorvidt det var en norsk eller utenlandsk bil.

– Ingen av dem fikk heller sett ansiktene på gjerningspersonene, sier lensmann Sorte.

Ukjent våpen

Bilen ble sist sett i området på riksvei 283 mellom Lerbergkrysset og Braatens Bilco i Hokksund i Nordre Eiker.

I Hokksund forsvant Mercedesen fra politiets patrulje. De tror bilen har kjørt inn på en sidevei.

Mellom seks og åtte patruljebiler, samt to helikoptre, deltok i letingen etter de mistenkte. Det ble satt opp flere sperreposter, og politifolk fra Nordre Buskerud politidistrikt var med og lette i Modum kommune.

Politiet har ingen formening om hvorfor personene i bilen valgte å løsne skudd i stedet for å la seg sjekke av politiet.

Søndag ble vitner avhørt.

– Dette er personer som har sett bilen. Avhørene har ikke ført til at vi kommet så veldig mye lengre i saken, men det har hjulpet oss til å stadfeste hvor og når bilen har blitt sett, sier lensmann Torhild Sorte til NTB.

Politiet vet ikke hva slags våpen personene i bilen brukte, men sier det dreier seg om et enhåndsvåpen.

(©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus