Familien hindret ambulansen – kvinne døde

<strong>DØDE: </strong>Politi og ambulanse utenfor en bygård på Tøyen i Oslo søndag, der familien nektet ambulansepersonell å komme inn til en kvinne som hadde fått et illebefinnende. Kvinnens liv sto ikke til å redde.<br>(Foto: Morten Holm / SCANPIX)
DØDE: Politi og ambulanse utenfor en bygård på Tøyen i Oslo søndag, der familien nektet ambulansepersonell å komme inn til en kvinne som hadde fått et illebefinnende. Kvinnens liv sto ikke til å redde.
(Foto: Morten Holm / SCANPIX)

<pDa ambulansepersonellet rykket ut etter en nødmelding fra en eldre dame på Tøyen i Oslo, møtte familien opp og nektet dem å komme inn. Kvinnens liv sto ikke til å redde.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved 12-tiden i dag rykket ambulansepersonell ut til en leilighet på Tøyen i Oslo, etter melding om at en kvinne i 60-årene hadde fått et illebefinnende. Men familien nektet dem å slippe inn.

– Samtidig med ambulansen ankom også en bil med flere av kvinnens slektninger. De oppførte seg såpass truende at ambulansepersonellet valgte å kontakte politiet. Da patruljen ankom, satte slektningene seg også kraftig til motverge mot disse, sier operasjonsleder Vidar Hjulstad i Oslo politidistrikt til NTB.

Basketak

Etter hvert ankom flere av kvinnens slektninger til stedet, og det oppsto basketak mellom politi og pårørende. Ifølge Dagbladet.no ble det ropt «vi skal drepe dere» til politi- og ambulansepersonell.

Politiet fikk omsider ryddet vei til helsearbeiderne, men da de kom seg opp i leiligheten var kvinnens liv ikke til å redde.

– De ble noen minutter forsinket på grunn av slektningene. Men det er for tidlig å si noe om hvorvidt tilstanden hennes var så ille at dette ikke hadde noe å si, sier Hjulstad.

Vurderer anmeldelse

Politiet måtte sende flere biler for å få roet ned situasjonen. To personer ble anholdt av politiet, som vurderer å anmelde dem for vold mot offentlig tjenestemann.

– Vi har tatt hånd om to personer, men det er for tidlig å si hva vi gjør med dem. Vi skjønner foreløpig lite av situasjonen og må ta høyde for at dette kan ha vært et utslag av en sorgreaksjon. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus