Ny femteplass for Jacobsen

Bjørn Einar Romøren i satsen under søndagens hoppukerenn i Innsbruck. (Foto: Kai Pfaffenbach, SCANPIX/Reuters)
Bjørn Einar Romøren i satsen under søndagens hoppukerenn i Innsbruck. (Foto: Kai Pfaffenbach, SCANPIX/Reuters)
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pAnders Jacobsen ble den norske beholdningen med femteplass i det tredje rennet i den tysk-østerrikske hoppuken.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen


– Det ble et mye kjedeligere renn enn i Garmisch, men jeg er fornøyd med min egen innsats. Jeg hopper «basic», men det er et par småting å ta tak i, sa Jacobsen, som ødela en pallplassering med et dårlig nedslag i finaleomgangen. Såpass jevnt var det bak suverene Gregor Schlierenzauer.

– Jeg vil ta med meg denne femteplassen, for jeg trenger å bygge selvtillit til rennene framover, sa Jacobsen, som ikke vil la seg stresse av han var så nær en plass på pallen uten å lykkes.

Beholdt roen

Hjemmehåpet Gregor Schlierenzauer beholdt roen og vant søndagens renn, som for alle andre enn østerrikerne ble en kjedelig affære. Bare en mann, Schlierenzauer, klarte å ta seg over bakkens K-punkt på 120 meter i finaleomgangen.

Den østerrikske hjemmefavoritten Schlierenzauer tok en klar ledelse med 130 meter i første omgang. Han hoppet lengst også i finaleomgangen, med 122 meter, og tok sin 28. verdenscupseier. Han endte 13,3 poeng foran sveitsiske Simon Ammann.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med seieren er han en av dem som har vunnet renn i alle fire bakker i den tysk-østerrikske hoppuken.

– Veldig stort for meg å vinne på hjemmebane. Bergisel er min hjemmebane, og som mindre var jeg tilskuer her i fem år. En drøm har gått i oppfyllelse, sa den 19 år gamle østerrikeren. Han fyller 20 år dagen etter finalerennet i Bischofshofen onsdag.

Spenning

Den finske veteranen Janne Ahonen tok en ny pallplassering med tredjeplass. Andreas Kofler fra Østerrike ble nummer fire og leder hoppuken sammenlagt foran Schlierenzauer, som tok inn halvparten av Koflers ledelse sammenlagt. Spenningen foran finalerennet i Bischofshofen er helt klart til stede med Kofler i føringen, 14,6 poeng foran Schlierenzauer og 21,5 poeng foran Wolfgang Loitzl.

For første gang siden 1975 kan østerrikerne ta tredobbelt i hoppukesammendraget.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Anders Jacobsen hoppet 126,5 og 117 meter. Han var på femteplass også etter første omgang. Han er beste nordmann sammenlagt i hoppuken med 9.-plass.

Bjørn Einar Romøren hoppet seg opp i finaleomgangen og endte på 11.-plass. Roar Ljøkelsøy ble nummer 20 og Johan Remen Evensen nummer 22.

Tom Hilde ble nummer 43 i første omgang og fikk ikke hoppe finaleomgangen. Kenneth Gangnes kvalifiserte seg ikke til rennet.