Meny

- Norge aldri klimavennlig med Stoltenberg

Norge vil aldri bli et klimavennlig med Jens Stoltenberg som statsminister, mener KrFs miljøpolitiske talskvinne Line Henriette Hjemdal.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge vil aldri bli et klimavennlig samfunn med Jens Stoltenberg som statsminister, mener KrFs miljøpolitiske talskvinne Line Henriette Hjemdal.

Til VG sier hun at regjeringen kjøper seg fri fra egne forpliktelser ved å sørge for rensing og forebygging av utslipp i utviklingsland, i stedet for å redusere klimagassutslippene i Norge.

KrF-representanten viser til at regjeringen i løpet av året må presentere forslag til hvordan Norges utslipp av klimagasser skal reduseres. Partiene ble nemlig gjennom klimaforliket bare enige om en skjerping av målsettingen for reduksjon av utslipp, uten å bestemme hvor reduksjonene skulle komme.

Ifølge Hjemdal var det statsministeren som satte ned foten for en konkretisering av hvilke tiltak som skulle iverksettes. Derfor ber hun ham nå om å bruke det nye året til å få Norge på sporet igjen i klimapolitikken her hjemme, i stedet for å dele ut rekordmange nye letelisenser på norsk sokkel, skrinlegge CO2-rensing på Kårstø og unnlate å oppfylle Norges forpliktelser i Kyoto-protokollen. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus