Mener Rødt bryter loven

<span style="border-collapse: separate; color: #000000; font-family: 'Times New Roman'; font-size: medium; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; line-height: normal; orphans: 2; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px" class="Apple-style-span"><span style="border-collapse: collapse; color: #333333; font-family: verdana,arial,helvetica,sans-serif; font-size: 11px" class="Apple-style-span">Palamentarisk leder i Frp Siv Jensen. Foto: Scanpix<br></span></span>
Palamentarisk leder i Frp Siv Jensen. Foto: Scanpix

<pFrp-leder Siv Jensen mener partiet Rødt bryter loven ved å åpne partikontoret for sultestreikende kurdere som søker ly for vinterkulda.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Om lag 40 syriske kurdere begynte lørdag en sultestreik mot norsk asylpolitikk. Flere av dem oppholder seg ulovlig i landet, mens andre venter på svar på asylsøknadene.

Jensen er svært kritisk til at Rødt lar kurderne få oppholde seg på partikontoret om natten.

– Det hører ingensteds hjemme. Sånn sett skal vi være glad for at de ikke er representert i landets nasjonalforsamling. Man skal ikke kunne verken sulte seg, streike seg eller true seg til opphold i Norge med eller uten hjelp fra Rødt, sier Jensen til NRK.

Rødt støtter kurderne politisk, og ifølge partisekretær Beth Hartmann har partiet ikke forsøkt å finne ut om de oppholder seg lovlig i Norge.

– Vi har valgt å huse dem fordi de ikke får lov til å sitte utenfor Stortinget i telt, og siden det er så kaldt, må de få være et sted om natta. Derfor får de lov til å bruke ett av våre kontorer, sier Hartmann. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus