Meny

Måtte la barnebarnet være alene med øksemann

Karikaturtegner Kurt Westergaard ble nødt til å la barnebarnet være igjen alene i stua da øksemannen brøt seg inn. Foto: REUTERS / Preben Hupfeld / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Kurt Westergaard måtte komme seg i sikkerhet for øksemannen som ville drepe ham, ble tegnerens fem år gamle barnebarn sittende alene igjen i stua.

Karikaturtegneren hadde valget mellom å prøve å hente jenta, eller å skynde seg inn på badet, som er bygget om til et såkalt sikringsrom.

– Det var en fryktelig beslutning å skulle ta. Men jeg valgte det siste, og det er jeg nå i ettertid svært glad for. Jeg tror ikke jeg ville ha overlevd hvis jeg hadde gått inn i stua, sier Westergaard til avisa Berlingske Tidende.

Dansk etterretning hadde tidligere forklart ham at terrorister vanligvis går direkte på målet sitt, og at familiemedlemmene hans derfor ikke har like stor grunn til å føle seg truet.

Mens tegneren låste seg inne på sikringsrommet, satt altså fem år gamle Stephanie alene igjen i stua. Jenta, som brakk beinet for en stund siden, skal ha forholdt seg rolig mens den 28 år gamle øksemannen forsøkte å bryte seg inn i sikringsrommet mens han ropte om hevn.

– Hun tok det egentlig stille og rolig. Hun sa at det ikke er lov å slå i stykker glass, forteller Westergaard til VG Nett.

Familien er blitt enig om å forklare femåringen at den somaliske 28-åringen var en innbruddstyv. Ifølge Westergaard har jenta fått psykologhjelp og god oppfølging fra politiet.

Tegneren sier han skjønte at noe var i gjære da han hørte lyden av glass som ble knust da øksemannen brøt seg inn. Westergaard valgte da å gå direkte inn på det ombygde badet. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus