Meny

Vitner har meldt seg etter skudd mot politibil

Mellom seks og åtte patruljebiler, samt to helikoptre, deltok i letingen etter personene som skjøt flere skudd mot en politibil. FOTO: Anders Evjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Buskerud håper at vitner skal sette dem på sporet av hvem som avfyrte en rekke skudd mot en patruljebil natt til søndag.

Politiet lette natt til søndag med store styrker og helikopter etter en bil i et område langs riksvei 35 i Nedre Eiker, men tidlig søndag morgen ble letingen trappet ned. Ved 14-tiden søndag hadde politiet ikke funnet verken bilen eller noen personer som kan knyttes til skytingen.

Nå håper de at vitner skal sette dem på sporet av en nyere, sølvgrå Mercedes sedan, hvor to personer ved 0.30-tiden natt til søndag avfyrte en rekke skudd mot en patruljebil fra Nedre Eiker lensmannskontor.

– Bilen kom ut fra et boligområde i nærheten av Nedre Eiker kirke da patruljen først påtraff den. Noen vitner har nå meldt seg, og vi håper avhør av disse og andre i området kan sette oss på sporet av gjerningsmennene, sier operasjonsleder Morten Eriksson i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB søndag formiddag.

Kort biljakt

Politiet forsøkte først å stanse bilen mellom Solbergelva og Krokstadelva i Nedre Eiker, fordi den manglet registreringsskilt foran. I stedet for å stoppe, tok føreren av bilen fram et våpen og skjøt tre eller fire skudd mot politifolkene.

Deretter kjørte bilen av gårde i stor fart. I løpet av en forholdsvis kort biljakt ble det igjen løsnet skudd mot politiet, denne gangen av en av passasjerene.

Patruljen fikk ikke notert seg registreringsmerket på bilen eller hvorvidt det var en norsk eller utenlandsk bil. Operasjonslederen ønsker ikke å kommentere om patruljen oppfattet skuddene som skremmeskudd eller som forsøk på å treffe.

– Men vi ser meget alvorlig på denne hendelsen, sier Eriksson.

Bilen ble sist sett i området på riksvei 283 mellom Lerbergkrysset og Braatens Bilco i Hokksund i Nordre Eiker.

Håper på tips

I Hokksund forsvant Mercedesen fra politiets patrulje. De tror bilen har kjørt inn på en sidevei.

Mellom seks og åtte patruljebiler, samt to helikoptre, deltok i letingen etter de mistenkte. Det ble satt opp flere sperreposter, og politifolk fra Nordre Buskerud politidistrikt var med og lette i Modum kommune.

Politiet har ingen formening om hvorfor personene i bilen valgte å løsne skudd i stedet for å la seg sjekke av politiet.

– De hadde tydeligvis et ønske om å komme seg unna og ikke bli undersøkt, sa operasjonsleder Olav Myrvold til NTB natt til søndag.

Politiet vet ikke hva slags våpen personene i bilen brukte, men sier det dreier seg om et enhåndsvåpen. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus